Nekategorizirano

Dejan Židan! Preiskovalka o Francu Kanglerju in drugih je dejstvo, ki ga več ne moreš ustaviti ne ti, ne Sova, niti F21! II.

Pred dnevi, točno 29. junija sem objavil komentar pod naslovom “Dejan Židan! Preiskovalka o Francu Kanglerju in drugih je dejstvo, ki ga več ne moreš ustaviti ne ti, ne Sova, niti F 21 ne!” V njem sem opozoril na prav histerično reakcijo reformiranih komunistov in Dejana Židana, predsednika Državnega zbora, ki ga je sprožil sklep Državnega sveta, da od Državnega zbora zahteva oblikovanje posebne parlamentarne preiskovalne komisije, ki naj bi ugotavljala politično odgovornost nosilcev javnih funkcij, ki naj bi sodelovali pri pripravi in izvedbi političnega in kazenskega pregona zoper nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, sicer člana Državnega sveta. Več kot dovolj je namreč dokazov, kako so že v policijskih postopkih, nato pa še na tožilstvu in sodiščih v Mariboru bile Francu Kanglerju in drugim, kršene človekove pravice in temeljne svoboščine.Zapis je sprožil reakcijo v Državnem zboru, od koder so nam pospali zahtevo po objavi odgovora oziroma popravka.

Tega objavljamo v celoti!

 

Zadeva: Zahteva za objavo odgovora

Prosimo vas, da v skladu z Zakonom o medijih (Zmed) objavite odgovor na navedbe v članku »Dejan Židan! Preiskovalka o Francu Kanglerju in drugih je dejstvo, ki ga več ne moreš ustaviti ne ti, ne Sova, niti F 21 ne!«, objavljenega v spletnem časopisu V fokusu, in sicer v soboto, 29. junija 2019.

V članku ste zapisali, da »Preiskovalka bo, četudi bi se on (Dejan Židan), Zoran Skubic in njegova šefica Mojca Batagelj, vsi seveda z zdravim pedigrejem Židanove SD, postavili na glavo. Skubic, v preteklosti je bil v kabinetu Gorana Klemenčiča, se sicer okoli hvali, da bo storil vse, da do preiskovalke ne pride, kajti to zavezo je dal samemu Dejanu Židanu, vse napore, da do preiskovalke ne pride, pa po naročilu vladajoćega peterčka vlaga tudi Batageljeva.«

Vpletanje strokovnih služb v politične odločitve je nekorektno in ga najodločneje zavračamo. Tako Zoran Skubic kot Mojca Batagelj sta zaposlena v službah Državnega zbora, ki v skladu s Poslovnikom Državnega zbora opravljajo strokovna, administrativna in druga opravila ter tehnične naloge, s katerimi se zagotavljajo pogoji za delo Državnega zbora in kot taka nimata vpliva na odločitve poslank in poslancev, še najmanj pa lahko preprečita ustanovitev preiskovalne komisije. Strokovne službe delujejo (kot pove že njihovo ime) strokovno, politično nevtralno, ter le pomagajo poslankam in poslancem pri sprejemanju odločitev, nikakor pa nimajo pedigreja ne Židanove SD ne katerekoli druge poslanske skupine. Večina javnih uslužbencev v službah Državnega zbora je tukaj zaposlenih že veliko let in so enako predano in korektno delovali tudi do sedaj, ne glede na vsakokratno vodstvo Državnega zbora.

Lep pozdrav.                                                Karmen Uglešić

                                                                                                                                                                                              vodja

Mogoče vam bo všeč