Miren protest kmetov v Celju( ob robu in ob otvoritvi sejm Agritech)
Dogodki in prireditveKmetijstvoLokalnonaravaSlovenijaV fokusu

Kmetijstvo: “Danes v Celju tudi kmetje pokazali da ne gre več tako naprej. Najslabša vlada do sedaj v odnosu do kmeta”

Končno so se  prebudili tudi naši kmetje! Pet slovenskih kmetijskih organizacij s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije (KGZS) na čelu se pridružuje zahtevam francoskih kmetov, ki v zadnjih dneh s protesti opozarjajo na nevzdržne razmere v panogi. Kmetje danes protestirajo v bližini Celjskega sejma, kjer prav danes vrata odpira sejem Agritech. Po besedah izvršnega  direktorja celjskega sejma  Roberta Otorepca, ni bilo nič najavljeno, pa vendar jih ne motijo in naj uveljavljajo svoje pravice in zahteve  na  primerne načine.

Zbrani protestirajoči kmetje v Celju

V pogovoru z njimi se da dojeti, da ni vedno denar posredi ampak  pogojev v  kateri lahko delujejo.  V sosednji Avstriji so imeli s strani  države poravnane vse obveznosti povezane s subvencijami ali za kakšne druge transferje  do 25 decembra,  pri nas  pa je  to znanstvena fantastika.

 

Glede na stanje in možnosti urejanja statusa kmetov to ni zadnje, kvečjemu prva med možnimi akcijami. To da je ena najslabših vlad, je trditev in mnenje, ki ga vsi po vrsti izjavljajo ter da trdijo da je ta vlada za kmetijstvo mlinski kamen, ki vse skupaj vleče dol.  Kmetje in kmetijstvo sta sestavni del  vsakega pametnega gospodarstva brez katerih ne gre. Ali vsi to tako razumejo,  je druga zgodba.

Ali bo sledilo še kaj v kratkem boste obveščeni.

Mogoče vam bo všeč