Sejem Agritech-razstavna dvorana
Dogodki in prireditveGospodarstvoKmetijstvoSlovenijaV fokusu

Celje: “Sejem Agritech danes odprl svoja vrata: Najnovejše inovacije v kmetijstvu in gozdarstvu na enem mestu.”

Danes se je v Celju, na Celjskem sejmu  začel  4. strokovni sejem kmetijske in gozdarske mehanizacije ter kmetijskega repromateriala – AGRITECH 2024, ki naslavlja vse sodobne potrebe kmetovalcev in gozdarjev in bo potekal med 1. in 4. februarjem 2024.

Razstavljavci so napolnili šest dvoran in  zapolnili velik del zunanjih površin.

Posebnost sejma Agritech, ki je namenjen tehnološko napredni kmetijski in gozdarski mehanizaciji je, da gre za edini strokovni sejem na tem področju v Sloveniji, ki poteka v zimskem času. Sejem je  zasedel šest velikih dvoran Celjskega sejma, del sejemskega razstavnega prostora pa bo tudi na zunanjih površinah največjega in najsodobnejšega sejmišča v Sloveniji. Zadnji sejem ki je bil pred dvema  letoma  je privabil blizu 25.000 obiskovalcev, ki so bili navdušeni nad raznoliko razstavno ponudbo in bogatim spremljevalnim programom.

Mlajšo generacijo kmetij spremljajo inovativnost, znanje in pogum, da sodobnost in drugačen pogled na obdelavo zemlje in gozdov prenesejo v prakso. Razstavni program sejma poleg kmetijske in gozdarske mehanizacije obsega še izdelke in storitve, ki jih kmetje in gozdarji potrebujejo pri opravljanju svoje osnovne dejavnosti.

 

Kaj in kdo je na sejmu Agritech?

Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma: »Sejem gosti 105 direktnih razstavljavcev in 350 blagovnih znamk. Razstavljavci prihajajo iz šestih držav: Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Italija, Združene države Amerike, Nemčije. Na sejmu so  prisotni slovenski proizvajalci strojev za kmetijsko in gozdarsko mehanizacijo.”  O protestnikih v bližini celjskega sejma pa pravi: “Logično je za pričakovati, da so protestniki ob sami otvoritvi sejma in v neposredni bližini opozarjajo na svoje težave in zahteve  da se iz njihovega statusa  predstavljajo ob sejmu AGRITECH.  Celjski sejem  nima nič proti temu, celo nehote prispevajo k še večji publiciteti samega sejma.«

Robert Otorepec, izvršni direktor Celjskega sejma

Janez Pirc, direktor KGZ Slovenije: za Kmetijsko gozdarsko  zbornico je Agritech zelo  pomemben sejem. Zimski čas je pravšen za obisk sejma, tudi zaradi tega ker je manjša intenziteta del, je pa priložnost da se kmetje srečajo in pogovorijo in dogovorijo kako  naprej. Vsak dan bodo na razpolago posamezni strokovnjaki za posamezna področja,  tako tudi  za mlade prevzemnike in še kaj. Evropska in nacionalna kmetijska politika  nimata pravih politik do kmetijstva in da tovrstna opozarjanja imajo svoj namen.

Janez Pirc, direktor KGZ Slovenije

Obiskovalci si lahko ogledajo:

-kmetijsko mehanizacijo (traktorje, pluge, trosilce, škropilnice, kosilnice, obračalnike …)

-gozdarsko mehanizacijo (cepilnike drv, motorne žage, gozdarske vitle, prikolice, dvigala, zaščitno opremo …)

-dodatno ponudbo za kmetovalce, gozdarje, sadjarje in vinogradnike (semena, gnojila, škropiva, zaščitna sredstva, krmila in drugo).

Strokovni sejem Agritech 2024 predstavlja odlično priložnost za prenos sodobnih in inovativnih konceptov obdelave zemlje in upravljanja gozdov v prakso. Poleg razstavne ponudbe sejem prinaša številne zanimive dejavnosti, med katerimi izstopajo testne vožnje s traktorji in praktične demonstracije delovanja gozdarskih strojev v živo. Dosedanje izvedbe so nedvomno pokazale, da so prikazi v živo (vključno s testnimi vožnjami in demonstracijami) najbolj priljubljeni med obiskovalci sejma.

Nov tri funkcijski kosilni stroj

Sejmi ostajajo neprecenljiva priložnost, kjer se obiskovalci na enem mestu lahko v živo prepričajo o raznoliki in bogati ponudbi, jo preizkusijo in spoznajo najnovejše inovacije.

Kaj pravijo razstavljavci?

Miha Miheljak, direktor marketinga v SIP-u: “Sejem Agritech je za SIP Šempeter en nov sejem za predstavitev naše tehnologije, se pravi to so inovacije ki  ji lahko plasiramo.

Miha Miheljak, direktor marketinga v SIP Šempeter

To je prvi sejem v letu in prva takšna priložnost letu, obenem na podlagi videnega in izkazanega interesa, da si postavimo cilje za prihajajočo  sezono.  Kot novost letos predstavljajo novo kosilno, več operacijsko kombinacijo«. Zelo pomembno je da po opravljeni prodaji nudijo servis in podporno službo in tri letni servis na vse stroje, kar je pa redkost v tej branži.  V pogovoru je še dodal da so peti največji izvoznik kmetijske mehanizacije na svetu. Izvažajo na vse celine. Glede na poznavanje SIP-a je bil zanimiv odgovor na vprašanje  kdo je tvorec tega novega prodornejšega pristopa in nastopa, je dejal, ” da po nekaj  kriznih letih, so se v SIP-u z nastopom novega marketinškega teama  leta 2013, pravi da so  se stvari postavile na  svoje mesto in od takrat  so  kot proizvajalec in prodajalec v stalnem porastu.”

Sejem Agritech priložnost in možnost za vse, ki hočejo več in boljše!

 

Vane T. Costa

 

Mogoče vam bo všeč