Diplomatske aktivnosti PV Janeza Janše ob robu vrha EU-Afriška unija
EvropaSlovenija

Dan intenzivnih stikov: Predsednik vlade Janez Janša ob robu vrha EU- Afriška unija opravil vrsto dvostranskih pogovorov

Evropski voditelji in voditeljice so danes nadaljevali z delom  vrha EU – Afriška unija, ki se ga udeležuje tudi predsednik vlade Janez Janša.

Predsednik vlade je v zadnjih dveh dneh ob robu vrha opravil nekaj bilateralnih srečanj. Tako se je že včeraj sestal s predsednikom vlade Zelenortskih otokov Ulissesom Correio e Silvo. V pogovorih sta sogovornika spregovorila predvsem o bilateralnih odnosih med državama in vrhu EU z Afriško unijo. Prav tako pa se je srečal s predsednikom vlade Etiopije Abiy Ahmed Alijem. V pogovorih z etiopijskim premierjem je bilo govora predvsem o učvrstitvi bilateralnih odnosov med državama, pa tudi o gospodarskem sodelovanju med državama ter tudi o vsebinah vrha EU z Afriško unijo.

Dvostranski stiki PV ob vrhu EU-Afriška unija

Predsednik vlade Janez Janša se je danes ob robu vrha srečal tudi s poljskim predsednikom vlade Mateuszom Morawieckim. Prav tako pa se je srečal še z Moussafaki Mahamatom, predsedujočim Komisiji Afriške unije. Oba sogovornika sta pozitivno ocenila vrh EU- Afriška unija, ki daje veliko možnosti za razvoj tako med Afriško unijo in EU kot tudi dvostranskih odnosov. Oba sta predstavila močan interes za razvoj dvostranskih odnosov Slovenije z Afriško unijo in afriškimi državami.

Predsedujoči Komisiji Afriške unije Moussafaki Mahamat zelo ceni, da v Sloveniji vsako leto organiziramo Dan Afrike.

vtc

vir:KPV

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa