Nekategorizirano

Črna gora: volivci bodo 30. avgusta maske dobili na volišču

Vlada Črne gore je naročila družbi “Montefarm”, da do parlamentarnih volitev, ki bodo 30. avgusta, zagotovi 500.000 zaščitnih mask, 10.000 rokavic in 12.000 zaščitnih plaščev za enkratno uporabo za potrebe volilnih mest.

“Uprava za nepremičnine je zadolžena za zagotavljanje osebne zaščitne opreme, razkužil za roke in površine, higienskih izdelkov in embalaže za zbiranje in odstranjevanje medicinskih odpadkov za potrebe volilnih mest,”c je sporočila vlada Črne gore. Vlada je sprejela informacije o potrebi po osebni zaščitni opremi in dezinfekcijskih sredstvih za vse udeležence volilnega postopka za epidemiološko zaščito volišč.

“Državna volilna komisija je na podlagi priporočil Ministrstva za zdravje in Inštituta za javno zdravje predložila potrebno količino osebne zaščitne opreme za vse udeležence volitev,  pa tudi razkužila za vsa volišča po državi,” piše v izjavi Vlade Črne gore. Volivcem, ki so v samoizolaciji, bodo omogočili glasovanje po pošti, seveda ob upoštevanju dodatnih epidemioloških ukrepov.

Mogoče vam bo všeč