Nekategorizirano

COVID19, Dobra dela nas povezujejo: Celje – Mestinje

Solidarnost je brezčasna in  ne izbira ne osebe ne okolje, mora biti dana v trenutku največje potrebe, brez zadržka in brez pomisleka.

 Tak je bilo tudi v primeru Robija  Valeka iz Podčetrtka, ki je  v sredo popoldne,  ob prisotnosti poveljnika občinskega štaba civilne zaščite Šmarja pri Jelšah,  Alojza Stoklasa, družini Bernarde Zidanšek iz Mestinja predal lepo donacijo. 15  njegovih sodelavcev, prodajnikov iz celjskega podjetja Etol, ki trenutno delajo od doma, so kar hitro ugotovili, da je delo od doma precej monotono.
»Nujno potrebuješ računalnik, internet in če tega nimaš, si odrezan od sveta. Spomnili smo se na otroke, ki so v teh trenutkih šibek člen, in je padla ideja za nakup računalnika za otroka. Predlagal sem, da naj bi bil otrok oziroma družina iz občine Šmarje pri Jelšah, ki je eno od središč epidemije. Stopil sem v kontakt z županom, župan z ravnateljem šole in našli smo družino. Z velikim veseljem smo zbrali denar za računalnik, za preostanek denarja pa nakupili nekaj osnovnih živil in dodali še nekaj sladkarij za otroke, da bodo lažje preživeli te monotone dneve, ko je treba biti doma. Upam, da smo naredili dobro delo in da smo prinesli nekaj veselja družini,« je ob predaji donacije povedal Robi Valek. Ob veselju in zadovoljstvu ekipe sodelavcev, da so lahko nekaj malega podarili, je  z vsemi delil tudi napotek: »Stopimo skupaj in ostanimo doma.«

Že sama omejenost gibanja, nezmožnost prave socialne interakcije , posebej  za otroke, zna biti ne samo monotona celo psihično naporna, psihofizično nadležna. Če pa so vmes otroci, ali predvsem otroci  ta občutek , zavrtosti, omejenost, utesnjenosti se samo pomnogoteri.

Prizadene tistih, ki so najmanj krivi. Tudi na takšen način se lahko pomaga in se pomoč realizira, tako da , čez čas ko bo to mimo, bo vsaj pri obdarjenih otrocih, čas ki si ga bodo zapomnili po dobri, človeški gesti.

Dobrih gest ni nikoli odveč pa vedno delajo življenje znosneje, pustijo svetlo točko in globoko sled v življenje vseh, ki se jih dotaknila.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč