Nekategorizirano

Covid 19 zaprl vrata obiskom svojcev v UKC Maribor in SB Murska Sobota, vrata zaprli tudi nekateri domovi za ostarele

V UKC Maribor, kjer se soočajo z drugim valom epidemije koronavirusa, so zaposleni, ki so bili v tesnem rizičnem stiku s sedmimi okuženimi zdravniki, še zmeraj v samoizolaciji, kontrolna testiranja so predvidena 8. in 9. dan po kontaktu oziroma takoj, ko se pojavijo klinični znaki. Do tega trenutka so v UKC Maribor identificirali stik s sedmimi okuženimi zdravniki pri 30 hospitaliziranih pacientih in 31 zdravstvenih delavcih UKC Maribor. Klinični znaki so se pojavili pri enem zdravstvenem delavcu UKC Maribor, ki je bil v samoizolaciji, testiranje je pokazalo pozitiven rezultat.

Vodstvo UKC Maribor je med drugimi preventivnimi ukrepi zaostrilo možnost obiskov svojcev hospitaliziranih. Še vedno velja splošna prepoved obiskov. Razen v izjemnih primerih, kot so kritično bolni pacienti, pacienti, ki so v bolnišnici že dalj časa, vendar zgolj na eno zdravo osebo, do 30 minut, po predhodni telefonski odobritvi predstojnika oddelka, ob upoštevanju vseh predpisanih varovalnih ukrepov. Preventivni ukrep je namenjen preprečevanju širjenja virusnih okužb in velja do preklica.

V SB Murska Sobota vrata za obiske vnovič zaprta

Zaradi slabše epidemiološke situacije so z današnjo soboto, četrtega julija ponovno prepovedani obiski v Splošni bolnišnici Murska Sobota. Obiski so dovoljeni samo na Ginekološko-porodniškem in Otroškem oddelku ter iz pietetnih razlogov in sicer ena zdrava oseba na dan, za največ 15 minut.

Zaradi Covid 19 ponovna prepoved obiskov v nekaterih domovih za ostarele

Vlada je v soglasju s Skupnostjo socialnih zavodov sprejela odločitev, da zaenkrat domov za starejše občane ne zapre za obiske. Lahko pa tako odločitev še vedno sprejmejo vodstva posameznih domov.

Z včerajšnjim dnem so v Domu Danice Vogrinec Maribor do preklica prepovedali obiske. Pri tem vodstvo poudarja, da so odločitev sprejeli na podlagi priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje, prepoved pa naj bi zaenkrat trajala do 8. julija. Prepovedani so tudi izhodi stanovalci izven doma. »Za vse stanovalce bomo zaposleni Doma prijazno in strokovno poskrbeli. Aktivnosti znotraj doma bodo potekale kot sedaj,« sporočajo v Domu Danice Vogrinec. Enak ukrep je sprejelo tudi vodstvo Doma za starejše Pod gorco. “Ni bila lahka odločitev, ampak glede na trenutno epidemiološko sliko v lokalnem okolju, smo se odločili, da je varnost naših stanovalcev in vaših najdražjih na prvem mestu,” je soričilo vodstva Doma pod gorco.

Tudi DSO Ljutomer zaprl vrata obiskovalcem

Zaradi povečanih tveganj in slabše epidemiološke situacije se s petkom, 4. julija za obiskovalce začasno zapira Dom starejših občanov v Ljutomeru, eno od treh žarisšč okužbe v domovih za starejše v Sloveniji v prvem valu epidemije virusa Covid 19.  Prav tako niso dovoljeni izhodi stanovalcev. “Morebitne spremembe bomo sporočili v naslednjem tednu,” so zapisali na spletni strani DSO Ljutomer.

 

Mogoče vam bo všeč