Nekategorizirano

Covid 19 v Sloveniji: včeraj ob 1.653 testiranih potrdili kar novih 53 okužb. Odslej so v zaprtih prostorih maske obvezne!

V Sloveniji so v sredo ob 1653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. Kot je vlada objavila na Twitterju, je v bolnišnici 26 oseb s covidom-19, štiri potrebujejo intenzivno nego. Tri osebe pa so odpustil iz bolnišnice.
 
Novih smrti v sredo niso zabeležili, število umrlih bolnikov s covidom-19 tako ostaja 134. Skupaj so okužbo z novim koronavirusom doslej potrdili pri 3032 osebah.

V sredo nove okužbe potrdili v 30 občinah, 14 v Ljubljani 

V sredo so okužbe z novim koronavirusom odkrili v kar 30 občinah po državi. Znova je bilo največ primerov, skupaj 14, v Ljubljani, kjer je trenutno skoraj sto okuženih. Tri nove okužbe so potrdili v občini Maribor, po dve pa v Šentjurju, Lendavi in na Igu. Poleg Ljubljane je največ aktivnih okužb v Celju in Mariboru, po 22.

Vlada z odlokom določila obvezno uporabo mask v zaprtih javnih prostorih

Zaradi preprečitve ponovnih izbruhov covida-19 je vlada na današnji seji sprejela nov odlok, ki določa začasno obvezno uporabo zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela obraza v zaprtem javnem prostoru ter obvezno razkuževanje rok, je na novinarski konferenci po seji vlade sporočil vladni govorec Jelko Kacin.
 
Odločitev ne velja za vzgojno-izobraževalne zavode in športno ter rekreativno dejavnost, za katero se glede uporabe zaščitnih mask še naprej uporabljajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Če šole ne bi bile izvzete, bi namreč morali tudi otroci v razredih nositi maske, kar pa ni predvideno, je pojasnil Kacin. Velja pa obveza nošenja mask tudi v javnem potniškem prometu.

Mogoče vam bo všeč