Nekategorizirano

Covid-19: Sami smo krivi, če bo Vlada še bolj zaostrila preventivne ukrepe: v torek kar 2.217 pozitivnih

Glede na podatke o številu na novo okuženih s covid-19 zadjih nekaj dni, se je lahko iz ust vladnega govorca za covid Jelka Kacina čutil rahel otimizem, čeprav je v isti sapi povedal, da je bilo preko vikenda odvzetih bistveno manj vzorcev in da je odstotek okuženih na 100 tisoč prebivalcev še vedno visok.

V torek je bila ob 7515 testih okužba potrjena pri 2217 ljudeh. Ob največjem opravljenem testiranjih doslej so epidemiologi zaznali tretji največji dnevni prirast okužb. Delež pozitivnih je bil 29,5 odstotka. Umrlo je 40 ljudi, kar je največ doslej.

Za “streznitev” je s svojim twitom poskrbel minister za zdravje Tomaž Gantar, ko je postregel s torkovimi podatki o odvzetih vzorcih, prevsem pa o številu pozitivnih na novi koronavirus. 

Prav delež pozitivnih 29,50% narekuje razmislek o tem, da se lotimo še bolj rigoroznih preventivnih ukrepov, dodaja minister Gantar, saj gre za zdravje ljudi!

Nas čaka dvotedenska popolna zaustavitev javnega življenja?

Glede na to, da praktično vse slovenske bolnišnice “pokajo po šivih” kar se tiče hospitaliziranih covid bolnikov tako v akutnih obravnavah, kakor tudi na intenzivnih oddelkih, minister Gantar od vlade priakuje, da bo sprejela še bolj strožje ukrepe za obdobje dveh tednov: omejile bi se nenujne dejavnosti, tudi javni promet, za prihodnja dva tedna bi ostale zaprte tudi šole. Cilj je seveda doseganje stabilnega stanja, kar se covid pozitivnih tiče, o čemer naj bi Vlada odločala na četrtkovi seji.

Šele po dveh tednih tako imenovanega “lockdowna” bi pričeli počasi sproščati ukrepe, s čimer bi epidemiologi ponovno sledili stikom okuženih, kar je ključno za obvladovanje širjenja okužb v prihodnje.

Mogoče vam bo všeč