Praga(brez COVID -19)
Evropa

COVID-19 po Evropi: Tudi Češka uvaja ukrepe za necepljene

Češke oblasti bodo od ponedeljka necepljene državljane prepovedale udeležbo na javnih prireditvah in dostop do javnih storitev, je danes sporočil češki premier Andrej Babiš. “To pomeni, da negativni testi ne bodo več obravnavani kot potrdilo o vstopu na prireditve in storitvene objekte,” je po poročanju Reutersa dejal Babish.

Omejitve, ki jih bo jutri potrdila celotna vlada, prihajajo po tem, ko je število novih okužb naraslo na 22,479. Pred tem so največ okužb v enem dnevu, nekaj manj kot 17.800, potrdili 6. januarja

Češka (s COVID-19) Foto Reuters

Sedemdnevna incidenca – število novih okužb na 100.000 prebivalcev – se je povzpela na 813. V bolnišnicah zdravijo več kot 4400 covidnih bolnikov, od tega jih je 660 v resnem stanju.

Najhuje sta trenutno prizadeti vzhodni območji češke Šlezije in Olomuca. Na Češkem  je v celoti cepljenih nekaj manj kot 6,2 milijona od 10,7 milijona prebivalcev.

Številne evropske države, tudi češke sosede Nemčija, Avstrija in Slovaška, beležijo veliko število okuženih in ponovno uvajajo določene ukrepe.

Slovaška je v sredo poročala o najvišjem številu primerov, na Madžarskem in Poljskem pa je bilo največ primerov v zadnjih šestih mesecih.

Ne glede ali je demokracija z levim ali desnim predznakom , ena stvar drži, COVID-19 je tako resničen v svojem »neslavnem« početju in uničevanju človeških življenj

Spoznanje  o njegovem obstoju in pogubnih posledic prej, življenje več!

Vane T. Costa

foto: Reuters

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa