Samotestiranje. posnetek zaslona(youtube)
SlovenijaZdravjeŽivljenje

Celje: Na celjskih osnovnih šolah testiranje učencev potekalo brez težav. Samostojnost in zrelost učencev na visokem nivoju.

Danes so tudi na celjskih osnovnih šolah začeli s samotestiranjem učenk in učencev, da bi omogočili čim bolj varno in zdravo okolje za vse osnovnošolce in za vse zaposlene na šolah. Verjamejo, da bo s tem ukrepom lažje preprečiti, da bi se morali ponovno vsi učenci šolati od doma. In prav je tako. V nasprotnem, pri prekinitvi socialnih stikov in ustavljanje dnevnega dotoka vsebin ki so možni  le v okolju ki je to namenjeno, bi imeli »goro« preglavic za vse.

 

Mestna občina Celje želi izraziti največjo podporo delu ravnateljev in ravnateljic ter ostalih zaposlenih na celjskih osnovnih šolah. Vsi imajo naše zaupanje, saj so že večkrat dokazali, da svoje delo opravljajo odgovorno in v največjem interesu otrok in mladostnikov. Starše pa spodbujajo, da zaupajo svojim otrokom, da so sposobni testiranje samostojno izvesti.

 

Marijana Kolenko, vodja aktiva ravnateljev celjskih osnovnih šol: »Aktiv ravnateljev celjskih osnovnih šol se je na začetek obveznega samotestiranja ustrezno pripravil, prav tako pa so bili določeni protokoli, ki narekujejo poenoteno ravnanje vseh šol. Dejstvo je, da vsi starši niso naklonjeni ukrepu in da se iz tega naslova šole soočajo z grožnjami in pritiski, vendar šole vlagajo napore v to, da kljub temu zagotavljajo izvajanje ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s COVID-19. V tem trenutku samotestiranje na celjskih osnovnih šolah poteka brez večjih težav.« Zavezo ki so jo dali ravnatelji osnovnih in srednjih šol iz začetka šolskega leta drži, da je še vedno boljše imeti ukrepe in jih izvajati ter imeti normalno šolo. Upam da bo tako tudi v naprej ter da zaupajo  šoli ij svojim otrkom.

 

Vsem,  učencem in učenkam ter pedagoškim delavcem želijo, da bi pogumno premagovali izzive, ki  jih narekuje ta čas. Šele kasneje se bo videlo in vedelo koliko je bilo pomembno takšno ravnanje za prihodnost svojih otrok in učencev za katere se zavzemajo obe strani, straši in otroci.

V zavedanju da se bo vse enkrat izteklo najbolj optimalno za vse trenutno ki ne morejo sporočeno in ustvarjalno ter letom primerno živeti, poteza vredna pohvale in posnemanja vredno.

Vane T. Costa

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija