Nov različica COVID-19 virusa, tokrat na jugu Francije(foto Pixabay)
Evropakoronavirus

COVID-19-Omikron dobil »konkurenco«: Na jugu Francije na kliniki v okolici Marseilla odkrili novega po imenu IHU!

Omikron dobil »naslednika«. Mesto najnovejšega seva novega virusa mu je prevzel nov sev,  ki je bil odkrit na jugu Francije. Sev  virusa je bil odkrit pri pacientu oziroma pacientih  iz  mesta Forcalquier približno 100 kilometrov iz Marseilla v notranjosti, v Provansi. To kliniko vodi znani francoski virusolog  prof. Didier Raoult. Gre za sev po imenu IHU z znanstveno oznako B.1.640.2, poroča dopisnik poljske agencije PAP.

Za enkrat ni podrobnejših informacij o  kužnosti in hitrosti širjenja okužbe s tem sevom.  Kako se bo spremljalo dogajanje okrog tega »prazničnega« darila v obliki novega seva ne vemo. Vemo pa da boste pravočasno obveščeni o vseh morebitnih nevarnostih. Ali morda da se je izgubil, razblinil ali  nas  je zaobšel. Pri počasnejših variantah nemarno ravnanje morebitnih okuženih se ne pozna,  pri drugih intenzivnejših pa takšno brezbrižno in  nonšalantno vedenje do virusa lahko vzame ogromno število ljudi. Zato vseh teh obvestil in  napovedi o morebitnih novih sevov ter njih širjenja,  je treba jemati zelo resno.  V dobro vseh.

Za osvežitev spomina: Zadnji najnovejši Omikron, je bil zaznan   v naši soseščini. In sicer  v  Italiji, Avstriji  Hrvaške. Zelo velik  porast okužb s tem sevom beležijo tudi denimo na Danskem. Tolaži informacija iz  Izraela kjer njihova  raziskava potrjuje, da so cepljeni proti tej različici varni.

Tako da, kot  pravi moj znanec v podobnih okoliščinah, ni popuščanja!

Vir v pomoč:  Polska Agencja Prasowa

Foto:Pixabay

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa