Nekategorizirano

CNN: protestniki zaradi smrti Georgeja Floyda v Atlanti napadli njen sedež, FOX NEWS pa, da so ga demolirali!

Nasilna smrt temnopoltega Georgea Floyda v Minneapolisu, ki je umrl zaradi nasilnega ravnanja policistov, je sprožila val protestov po ZDA. Iz mnogih mest poročajo o tem, kako so se sprva minrni protesti sprevrgli v nasilništvo in vandalizem. Prišlo je tudi do spopadov med protestniki in policijo, ki je  zoper protestnike uporabila solzivec, gumijaste naboje, palice. V Detroitu je nekdo iz vozila streljal na protestnike in enega ubil. Zato so ponekod razglasili tudi policijsko uro. 

Ameriška tv postaja CNN poroča, da naj bi protestniki napadli njen sedež v Atlanti, konkurenčna in ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu naklonjena FOX News pa, da so protestniki vdrli in demolirali sedež CNN v Atlanti. O tem sicer slovenski mediji ne poročajo.

Nemški ARD poroča, da so protestniki razbili okna na sedežu CNN in vdrli v stavbo in demolirali notranjost prostorov.  Mimogrede so zažgali vsaj še eno policijsko vozilo.

Oglasil se je tudi ameriški predsednik Donald Trump, obsodil divjanja protestnikov, ker taka ravnanja vodijo v brezpravnost in anarhijo. Ob tem je Trump dejal, da je govoril z družinskimi člani ubitega Georgea Floyda. Da so to “veliki ljudje” in da je spoznal “kako ljubijo svojega brata.” Trump je o brutalnih prizorih aretacije Floyda dejal, da ga je spreletela groza ob gledanju posnetkov.

Kolikšna je možnost, da se petkovi kolesarski protesti sprevržejo v nasilje, brezpravnost in anarhije. Koliko korakov smo oddaljeni od trenutka, da se vse bolj agresivnim kolesarjem v določenem trenutku “utrga” in bomo priče temu, kar se zdaj dogaja v ZDA?

Bo TV hiša PRO PLUS, ki je v lasti tujcev, poročala, kako so demonstranti vdrli v stavbo in demolirali prostore nacionalne RTV? Ne, to se ne more zgoditi, ker tako PRO Plus, kakor nacionalna RTV složno podžigata petkove proteste in promovirata njih liderje, ki se trudijo, da bi vrgli z oblasti legalno in legitimno vlado Janeza Janše! Tudi pri obeh TV hišah je več kot očitno velik jugonostalgični “naboj,” ko častijo in malikujejo tudi največje “sinove (morilce) NOB komunistične revolucije, ki so nad svojim narodom izvršili genodic najhujše vrste, o čemer priča več kot 700 morišč po Sloveniji.

Slike so same sebi dovolj zgovorne 

Mogoče vam bo všeč