Evropakoronavirus

Češka je zaprla vstop na svoje ozemlje za vse tujce !!

Do 15. februarja bodo lahko na Češko vstopili samo tisti tujci, ki študirajo ali delajo v republiki ali imajo dovoljenje za prebivanje na Češkem. Češka je zaprla vstop na svoje ozemlje za vse tujce

Češke meje so od sobote, 30. januarja, zaprte za vse tuje državljane. Češke oblasti so kot izjeme opredelile primere, kot so obiskovanje sorodnikov, zdravstvena oskrba, udeležba na porokah ali pogrebih. Vozniki tovornjakov, ki prebivalstvo oskrbujejo s potrebnim blagom, bodo lahko prečkali mejo. Mejni policisti bodo naključno preverjali prihajajoče tujce.

Ta ukrep sodi med številne ukrepe, ki jih lahko vlada sprejme v nujnih primerih, je pojasnilo češko zunanje ministrstvo. Način v sili je bil v državi uveden od 12. marca do 17. maja, nato pa se je ponovno aktiviral od 5. oktobra do 14. februarja. V državi je tudi policijska ura, navaja TASS.

Po Evropi se ponovno zaostrovanje pojavlja v večini držav. Eni gredo v takojšnje zapiranje. Sočasno pa se pojavljajo demonstracije zaradi predolgo trajajočih zapiranj in ustavljanj javnega življenja.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa