Vir: Avaz.ba
EvropaPolitikaSlovenijazanimivo

Kdo je človek, ki trdi, da je lastnik “Putinove” palače?

Eden najbogatejših Rusov Arkadij Rotenberg je v programu televizije “Mash Telegram”, ki je sicer naklonjen Kremlju, dejal, da je luksuzna palača ob Črnem morju v njegovi lasti.

“To ni več skrivnost. Pred nekaj leti sem se uspel dogovoriti z upniki in postati lastnik te nepremičnine. To je darilo iz nebes. Ta kraj je čudovit” – je dejal Rotenberg.

Povedal je tudi, da trenutno potekajo dela na posestvu. Nepremičnina naj bi bila dokončana v nekaj letih in postala apartmajski hotel, poroča BBC.

69-letni Rotenberg je solastnik skupine SGM, ki gradi veliko infrastrukturo, kot je plinovod. Znano je tudi, da sta si z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom zelo blizu, saj sta prijatelja že od otroštva, bila pa sta tudi judo partnerja.

Vir: Avaz.ba

Je na seznamu ljudi, proti katerim so zahodne države leta 2014 uvedle sankcije zaradi vojne v Ukrajini, ZDA pa so ga označile za člana “ozkega kroga okoli ruskega vodstva, ki podpira Putinove projekte”. Rotenberg in njegov brat sta bila konec lanskega leta vpletena tudi v škandal, povezan z razkritjem dokumentov FinCEN.

Pred dnevi je ekipa ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navaljnega objavila posnetek več kot milijarde evrov vredne tajne palače ob Črnem morju, ki naj bi bila v lasti ruskega predsednika Putina. Videoposnetek je po izidu postal viralen, do danes pa si ga je ogledalo več kot 100 milijonov ljudi.

Putin je v videokonferenci zanikal namigovanja, da je resnični lastnik palače. Kot je dejal, gre za “montiran posnetek”, ki je “dolgočasen”. 

“Nobena stvar, ki je tam navedena kot moja last, ne pripada meni ali mojim bližnjim sorodnikom in ni nikoli pripadala” – je dejal Putin.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa