Nekategorizirano

Cepivo proti Covid-19 bo dostopno od leta 2021 !!

Avstralija bo med prvimi državami na svetu, ki bo prejela cepivo proti koronavirusu, potem ko je vlada v začetku leta 2021 s farmacevtskimi podjetji podpisala sporazum o množičnem cepljenju s 1,2 milijarde dolarjev, so sporočile državne oblasti.

Če bodo ” testi uspešni”, bo Avstralija od univerze v Oxfordu in farmacevtskega giganta “Astrazenek” ter avstralske univerze v Queenslandu in biotehnološkega podjetja “CSL” prejela 84,8 milijona odmerkov cepiva, je sporočila vlada. Premier Scott Morrison je dejal, da bodo Avstralci med prvimi na svetu prejeli varno in učinkovito cepivo, če bo prestalo zadnje teste, je poročala agencija DPA.

“Ni zagotovil, da bodo ta cepiva uspešna, a sporazum postavlja Avstralijo na začetek vrste,” je dejal Morrison. Ta država bo prejela prvih 3,8 milijona odmerkov januarja 2021, ostali pa bodo postopoma prispeli med letom. Obe cepivi bosta Avstralcem na voljo prosto in “bosta skoraj v celoti proizvedeni v Melbournu”.

Morrison je dejal, da je odločen zagotoviti pacifiškim državam in regionalnim partnerjem v jugovzhodni Aziji zgodnji dostop do cepiva.

Mogoče vam bo všeč