Nekategorizirano

Center za migrante je postal največje žarišče korona virusa v Italiji

Največje žarišče okužbe s korona virusom v Italiji je trenutno v mestu Treviso, ki leži na severu države. V centru za nastanitev migrantov “Serena” prebiva 300 ljudi in v njem je skoraj polovica okuženih. Po testu niso pozitivni samo migranti, ampak tudi del osebja, ki dela z njimi.

 

»Za vse so krivi migranti,« je prevladujoči ton v večini italijanskih medijev in predsednik dežele Benečije Luka Zaja je na tiskovni konferenci govoril z istim tonom. Kot rdečo cono je označil center za migrante “Serena”, ki je bil nekoč vojašnica. Centra nihče ne sme zapustiti ali vanj vstopiti, dokler obstaja nevarnost širjenja okužbe .

 

Da je polovica centra okuženih, je dejstvo. Vendar  je popolno resnico o vsem poročal le dnevnik “Il Manifesto”. Okužba je namreč “vstopila” od zunaj in se širila med migranti, kot piše časopis. Ob tem opominja, da se je eden od zaposlenih v centru  junija vrnil iz Pakistana, ne da bi ga organi podvrgli nadzoru ali obvezni karanteni. Zaposleni Italijan se je delal zdravega tudi potem, ko je že imel prve simptome okužbe, saj se je bal izgubiti službo. Šele, ko je končal v bolnišnici, so oblasti naredile test. Najprej so odkrili tri pozitivne rezultate na Covid-19, nato pa še na 130.

 In ne samo to, “Il Manifesto” opominja, da so migranti iz centra “Serena” že junija protestirali zaradi strahu, da bi se lahko okužili, ker vsi spijo v skupnih spalnicah v prenaseljenih vojaških objektih.

 

Pripravil LuS

Mogoče vam bo všeč