Nekategorizirano

Celjskim kriminalistom uspel velik ulov

V zaključni akciji na območju Policijske uprave Celje zasegli več kokaina, amfetaminov, ecstazya in konoplje.
Celjski  kriminalisti in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo,  v  soboto  16.  maja  2020, zaključili z obsežno preiskavo v zvezi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami po  čl.  186/I  in III, Kazenskega zakonika. Preiskavo je usmerjalo Okrožno državno tožilstvo v Celju.

V preiskavi, ki so jo na policijski upravi pričeli  na začetku leta 2019, in v kateri so izvajali   klasične  in seveda tudi prikrite preiskovalne ukrepe, so prišli do ugotovitve, da so tri osebe, stare od 24 do 27 let, osumljene desetih kaznivih dejanj, ki  so sodelovale  v  hudodelski  združbi,   in to tako, da so  organizirale  nakup, hrambo,   prevoz  in  prodajo  večjih  količin  prepovedanih  drog  kokain, amfetamin, konoplja ter MDMA (Ecstazy).  Vsi trije so slovenski državljani, doma z območja Policijske uprave Celje.

V  zaključni  akciji,  v  kateri  so  sodelovali  tudi   pripadniki posebne policijske  enote,  so  opravili tri hišne preiskave po določilih Zakona o kazenskem  postopku  in  Zakona o odvzemu premoženja nezakonitega izvora in trem osebam odvzeli prostost.

V času izvajanja ukrepov in na hišnih preiskavah so zasegli:

  –     24.000 tablet prepovedane droge MDMA (Ecstazy),
 –     1 kg  prepovedane droge amfetamin,
 –     1 kg prepovedane droge kokain,
 –     1,5 kg konoplje ter pripomočke za razpečevanje prepovedanih drog.

Pri  enem  od  osumljenih  so  pri  hišni  preiskavi,   na podlagi odredbe sodišča,  opravili  zaseg  dela  premoženja  vrednega 100.000 € za katerega sumimo,  da  je  nezakonitega  izvora.  V finančni preiskavi je bilo namreč ugotovljeno   očitno   nesorazmerje   med  obsegom  premoženja  in  dohodki osumljenca.

				kokain			kokain

Zasegli so mu:

 

–     osebni avtomobil znamke BMW 520,

 

–     osebni avtomobil znamke Mercedes Benz GLC,
–     osebni avtomobil znamke Renault Trafic,

 –     motorno kolo znamke KTM,
 –     motorno kolo znamke Yamaha,
 –     motorno kolo znamke Aprilia,
 –     masažni zunanji bazen (jacuzzi),
 –     vrtni žar in
 –     3.000 € gotovine.

							Vse  tri osumljene so privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor. Žal se »pridobitniška« dejavnost ki je bila organizirana  v obliki hudodelske družbe in je delovala na nezakonit in v nasprotju z ustaljeno prakso v poslovnem svetu bodo naredili prekinitev za »nedoločen« čas. Seveda, v kolikor niso prenesli »dejavnost« na drugo »pravno« osebo.

Tudi  korona jim ni prišla do živega.  Upajmo da so s to akcijo  za enkrat obvarovali življenje prenekaterega »uporabnika«
 V.K.T.

Mogoče vam bo všeč