Predstavitev kandidata za župana in kandidatk in kandidatov iz CŽL v Mesni svet MO Celje
Dogodki in prireditveLokalnoPolitikaSlovenijaVolitve

Celje-Župan Bojan Šrot: «Samozavestno v sedmi županski mandat in v izvolitev več kot 11 svetnikov v Mestni svet Mestne občine Celje”.

Danes je v Celju, v prostorih Celjske županove liste, potekala novinarska konferenca na katero so se predstavili  kandidat za župan in lista kandidatov ki kandidirajo  za naslednji sklic Mestnega sveta Mestne občine Celje.

Včeraj je Svet stranke Celjske županove liste  na njihovi včerajšnji seji potrdil Bojana Šrota za kandidata za župana ter 33 kandidatk in kandidatov za mestne svetnice in svetnike. Prevladujejo ženske in sicer 17 ter 14 moških. Kot je povedal v uvodnih besedah sedanji župan, po njegovih besedah  bodoči,  v to bitko se podajajo kot največja politična stranka  v knežjem  mestu  z največjim številom  mestnih svetnikov, z enajstčlansko svetniško skupino, v iztekajočem se mandatu v Celjskem mestnem parlamentu.

Zainteresirana javnost in mediji na NK CŽL

V tem pripravljalnem obdobju  pravijo da so imeli veliko neposrednih stikov z volivci od katerih so izvedeli kaj potrebujejo, kaj jih tare  in na katerem področju želijo izboljšave kvalitete življenja. Več kot šestdeset takšnih predlogov naj  bi izluščili iz teh srečanj.

V nadaljevanju predstavitve je bilo izpostavljeno da se bodo v svojem delovanju osredotočili na problemov skupnosti in ne posameznika, čeprav posameznika in njegove interese ne smejo potisniti v  ozadje ali izolirati.

Župan in županski kandidat(7) Bojan Šrot

Osnovni poudarki v njihovem delovanju v naslednjem  mandatu bo delovanje na:

-trajnostnem razvoju

-zelenem sistemu mesta

-delno na področju šol in vrtcev

-dokončanje obnove  Knežjega dvorca in vse potrebno v zvezi s tem

-odpiranje novih poslovnih con ter posledično temu občinski prostorski načrt(OPN)

-spodbujanje vseh dejavnikov in deležnikov za izgradnjo »južne« obvoznice oziroma umik tranzitnega prometa iz mestnega središča

Kot dolg iz pravkar iztekajočega se mandata je ostal  projekt »prva hiša«,  po katerem bi morala občina delovati v smeri pomoči mladim družinam  da prvič  pridejo do lastnega doma.

V primeru zadostne podpore,  bodo  to področja na katera se bodo osredotočili na učinkovito izvedbo v dobro občank in občanov.

Lista CŽL

Sama lista je optimistično naravnana. Je kombinacija izkušenih, zagnanih  in mladih, ki vedo kaj hočejo. Nekaj njih se je priključilo v zadnjem času in predstavljajo dodana vrednost in kot takšni bodo stranki ob morebitni izvolitvi v Mestni svet   »vlečni konji« Na področjih ki jih obvladajo.

Podpredsednica CŽL, Nataša Milohnoja

Sam župan, na tem položaju je polnih šest mandatov, bo tudi v bodoče deloval nepoklicno, pa vendar profesionalno. Pričakuje da bo zmagal v prvem krogu. Kljub očitnem porastu števila kandidatov, ki bi se radi potegovalo za to mesto in so že najavili  svoje kandidature, verjame, posebej ob vedenju da ga podpira tudi nekaj strank, ki nimajo svojih županskih kandidatov, da bo proti koncu novembra nastopil svoj sedmi mandat.

Bojan Šrot

V svoji izjavi ki jo je podal,  meni: »Da njegov način vodenja občine je znan.  Gojil bom visoko nivo politične kulture in dialog v Mestnem svetu. V vsem dosedanjem 24 letnem županovanju ni bilo nobenih političnih zdrah  ter da se spoštujemo ljudje iz različnih strank in iščemo sinergijo v dobro občanov«.

Breda Arnšek, aktualna podžupanja in podpredsednica CŽL

Tudi  viseča brv ali »himalajski« most bo luč sveta zagledal v naslednjem obdobju. V županovem sedmem mandatu.  Njihove kandidate boste v naslednjem mesecu srečali in srečevali, družili in mimogrede  jim boste kaj  položili na srce.

Le dajte, to pričakujejo od vas!

 

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč