Župan Matija Kovač in Breda Obrez Preskar, nova direktorica družbe ZPO Celje
LokalnoSlovenijaŠportTurizemV fokusu

Svež veter ali preizkušeni recept vodenja: “Breda Obrez Preskar prevzela vodenje ZPO”

Včeraj je   Breda Obrez Preskar prevzela vodenje družbe  ZPO. Kot  izvršna direktorica  je vrsto let uspešno vodila družbo Celjski sejem, zadnjih nekaj let pa je delovala kot direktorica Občinske uprave Občine Slovenske Konjice. S svojimi bogatimi izkušnjami bo zagotovo pomembno prispevala k uspešnosti poslovanja družbe ZPO Celje, ki upravlja s parkirišči, športnimi ter turističnimi objekti v Mestni občini Celje (Drsališče v Mestnem parku, dvorani Golovec in Zlatorog, Kegljišče Golovec, Letno kopališče, Zimsko kopališče Golovec, Nogometni stadion Olimp, Nogometni stadion Z’dežele, Celjska koča, Športni center Skalna klet, ŠRC Šmartinsko jezero).

»Prizadevala si bom za dobro sodelovanje in odprt dialog z različnimi deležniki, v prvi vrsti z našimi uporabniki, seveda pa tudi z lokalno skupnostjo. Razvojne prioritete so povezane s tem, kako zagotavljati dobre možnosti za razvoj področij, na katerih delujemo. Ker smo upravljalec največjih športnih objektov, bo seveda zelo pomembno odgovorno in učinkovito upravljanje le teh. Priložnosti vidim tudi v digitalizaciji, sploh v primeru Centralke, ki na eni strani omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, na drugi strani pa večjo transparentnost, preglednost in učinkovitost. Verjamem, da bomo tudi v prihodnje pomagali sooblikovati športno in turistično ponudbo v mestu. Pred nami je tudi nova finančna perspektiva, ki bo lahko služila kot osnova za razvoj. Veliko objektov bo namreč treba energetsko sanirati in jih prilagoditi zahtevam trajnostnega prehoda in okoljske odpornosti,« je dejala Breda Obrez Preskar, ki bo vlogo direktorice opravljala v prihodnjem štiriletnem mandatu.

»Družba ZPO Celje nosi eno izmed osrednjih vlog na področju športa, turizma in omogočanja raznolikih možnosti za kakovostno preživljanje prostega časa. Prav tako se z uveljavljanjem Centralke vse bolj pozicionira na področju trajnostne mobilnosti. Nova direktorica Breda Obrez Preskar prinaša bogate izkušnje, vodstvene sposobnosti in trdno vizijo za posodobitev poslovanja družbe. Veselim se sodelovanja z njo, saj so javna podjetja in javni zavodi zelo pomemben gradnik pri uresničevanju naše vizije razvoja Celja,« je dodal župan Mestne občine Celje Matija Kovač.

Morda pa bo njen ponovni prihod ter vmesna izkušnja z vodenjem  Konjiške občinske uprave prineslo nekaj kar bo prav pri vodenju  družbe ZPO.

Vane T.  Costa

Vir in foto: MOC&VTC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno