Tako je bilo marca. Sedaj lahko tudi vi!
Dogodki in prireditveLokalnonaravaSlovenija

Celje: “Novih 50 dreves za mestni sadovnjak. Zeleni razvoj mesta udejanjamo vsi. Tudi vi!”

V mestnem sadovnjaku pod pokopališčem Golovec, kjer že zdaj raste veliko sadnih dreves, ki razveseljujejo občanke in občane, bo možno  s pomočjo Celjanov zasaditi  50 starih, sadnih in medovitih sort.

Pred dobrim letom in pol na isti lokaciji je bilo posajenih šestnajst sadnih dreves, kot simbolno dejanje ob poteku Evropskega  nogometnega  prvenstva  U21 ko smo gostili 16 reprezentanc. Drevesa so simbol življenja in rodovitnosti, obenem pa izpričujejo odnos vseh nas do sonaravnega in trajnostnega načina življenje in bivanja.

Zato vabljeni vsi, ki si želijo, da tudi v tem primeru naredijo to, da njihovo drevo raste v mestnem sadovnjaku, da ga kupijo za 50 eur in tako prispevajo k širitvi tega lepega zelenega območja. V njihovem imenu bo drevesa zasadilo javno podjetje Zelenice, d. o. o. Vse, ki bodo darovali drevo, bomo navedli na tabli Mestnega sadovnjaka.

Tvoje drevo v mestnem sadovnjaku. Priključi se tudi ti!

Za nakup drevesa lahko zainteresirani pokličejo po telefonu 082 052 466 ali pišejo na [email protected]. Če bo prijav več kot lahko posadimo dreves, bodo ostali dobili priložnost, ko bomo prihodnje leto širili Park drevesCE.

Hvala vsem, ki pomagate lepšati naše edinstveno mesto. Razmišljajte zdravo, zeleno, trajnostno!

Vane T. Costa

vir in foto: moc&vtc

 

Mogoče vam bo všeč