Nekategorizirano

Celje: Nagrajencem vročena najvišja priznanja Mestne občine Celje

Po skoraj  treh  mesecih, koliko je samevala Velika dvorana Narodnega doma v Celju, kar pa ni navada, da je temu tako kar posebej velja za  tega čudovitega, z zgodovino prežetega prostora, so danes  bila podeljena, vročena  vsakoletna najvišja priznanja mesta ob Savinji.

				Bojan Šrot, župan MOM Celje			Bojan Šrot, župan MOM Celje

Ob tem je  župan  Bojan Šrot dejal: “Vesel sem,  da vam lahko nekaj manj kot dva meseca po prazniku našega mesta izročim priznanja, saj je to vsako leto osnovni namen, da se zahvalimo in čestitamo tistim, ki s svojim delom in delovanjem sijete kot naše tri celjske zvezde. Za nami je obdobje, kot ga še nismo doživeli, niti ga nismo pričakovali, a smo se z njim po moji oceni zelo dobro soočili«. S tem dejanjem danes lahko pritrdimo  misli in mnenju, da bo nastopil čas, ko se bomo, če ne s skepso, vsaj z drugačnim  občutkom vključevali v naš vsakdan  in realnost ki je že drugačna, celo drugačna in ki ne bo podobna dosedanji že preizkušeni realnosti. Pa kljub temu  vstopamo z optimizmom.

Navkljub vsemu  temu ali na srečo,  številni projekti  so se  lahko nemoteno izvajali naprej, četudi so bila nekatera gradbišča za nekaj časa zaprta, ponekod pa so dela potekala celo hitreje, kot v normalnih okoliščinah.

				Janko Hartman, dobitnik priuznanja MO Celje za življenjsko delo			Janko Hartman, dobitnik priuznanja MO Celje za življenjsko delo

– Naziv častnega meščana je dobil Janko Hartman za izjemen arhitekturni prispevek v mestu Celje. Janko Hartman predstavlja enega glavnih celjskih povojnih arhitekturnih modernistov. Kljub temu so njegovi objekti svojevrstni kulturni pripovedovalci svojega časa. 

– Zlati celjski grb gospodarstveniku Tomažu Benčini za uspešno poslovno vodenje družbe in prispevek k razvoju celjskega gospodarstva. Tomažu Benčini pravijo otrok Cinkarne, saj so bili tu zaposleni že njegovi starši. 

– Mesto Celje je podelilo srebrne grbe mag. Marijani Kolenko, Ekonomski šoli Celje in Nogometnemu klubu Celje, bronaste grbe dr. Borutu Batagelju, Lenartu Horvatiču in Območni obrtno-podjetniški zbornici Celje.

– Letos  so prav tako  bilo podeljeno  kar šest kristalnih celjskih grbov odličnim diplomantkam. 

Odličnost vsake skupnosti je pravzaprav odličnost ljudi, ki jo sestavljajo. V Celju je to možno in opazno na prenekaterem področju življenja in dela Celjank in Celjanov. Pra v tem elementu je Celje edinstveno, tudi po zaslugi nagrajencev

Kdor je sposoben opazovati, videti, raziskovati, zaupati in se uči,  se česa nauči. Mi lahko kot Celjani, to znamo in zmoremo.

Vane K. Tegov

 

Mogoče vam bo všeč