Nekategorizirano

Celje: »Mesec dni od začetka uvedbe Javnega potniškega prometa v Celju je minilo. Izkušnje pozitivne«

 Intenziteta uporabe in zasedenosti linij javnega mestnega potniškega prometa  je različna.  Sledijo si v tem vrstnem redu: Nova vas, Hudinja, Nakupovalna linija, Ostrožno, Stari grad. Odziv potnikov je zelo pozitiven in  si na Mestni občini želijo , da bi se trend nadaljeval.

V obdobju od začetka prodaje vozovnic je bilo prodanih 5080 dnevnih, 38 tedenskih, 269 mesečnih in 104 letne vozovnice. Največ dnevnih in tedenskih vozovnic je bilo prodanih v Glavni pisarni Mestne občine Celje, največ mesečnih in letnih pa na prodajnem mestu koncesionarja –podjetja Nomago.

Mestna občina Celje bo v sodelovanju s koncesionarjem tudi za javni potniški promet vzpostavila mobilno aplikacijo, preko katere se bo možno registrirati in kupiti vozovnico, hkrati pa bo mobilna aplikacija omogočala spremljanje lokacije avtobusov in bo alternativa uporabi brezstične kartice oz. vozovnice.

V zadnje mesecu so dobili tudi veliko mnenj in predlogov uporabnikov Celebusa, ki jih bodo  skušali upoštevati. Čez pol leta bodo  ponovno pretehtali tudi obstoječe linije in jih po potrebi prilagajali potrebam občank in občanov mogoče bo prišlo tudi do kakšne nove proge za katero bi se izkazal posebej veliko in opravičeno povpraševanje.

Še ena novost,ki je bila vpeljana ob izteku leta, to je javni sistem izposoje koles  se je izkazal za odlično pridobitev. Kljub nižjim temperaturam Celjanke in Celjani Kolesce precej uporabljajo tudi pozimi. Električna kolesa so sicer začasno pospravili, kmalu pa jih bodo vrnili na postaje.

Kmalu pridejo na plano in jih bodo spet Celjanke in Celjani z veseljem uporabljali.

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč