Nekategorizirano

Celje: »Drzni rop s hudimi telesnim poškodbami«

Policijska postaja Celje je včeraj okoli 14.00 uri prejela obvestilo o ropu. To drzno in nasilno dejanje naj bi izvedli tako, da sta 65-letnemu občanu  prišla v  stanovanje  stanovanjskega  bloka v Celju 34-letna znanka in njen prijatelj  ter zahtevala  denar. Moški je občana pretepel in ga hudo poškodoval.  34-letnica  je  medtem  preiskala stanovanje in ukradla manjšo vsoto gotovine in dva srebrnika. Osumljena sta oškodovancu vzela še telefon in  ga  zaklenila  v  stanovanje.  Hudo  poškodovanega občana so oskrbeli v Splošni bolnišnici v Celju, osumljenca še iščejo.

Poleg že vseh »preizkušenih« načinov izvedb ropov, drznih ropov in dejanj, ki imajo za cilj protipravno in z nasiljem priti do premoženjske koristi, se zadnje dni nekatere oblike pojavljajo na novo ali se predrugačijo pristopi za povečanje njihove »storilnosti«

Pristope  in priprave nanj bi »načrtovala« 34 letnica tako, da je  poprej spoznala morebitno žrtev  ali morebitne žrtve »humanitarnega »dejanja. Vsaj toliko in do te stopnje, da zvedo, kje so »izbranci« doma, če so sami in kako se »prebijajo« skozi življenje.

Nauk vsega tega je, da poleg že znanih opozoril, da naj ne bi odpirali in se zaupali popolnim neznancem ali takšnim »znankam in znancem,« ki so jih pridobili pred kratkim na zelo »pocukran« način. To posebej velja za starejše, same in osamljene.

Pazite nase, na svoje imetje in predvsem ne zaupajte prelahko in prehitro v ljudem, ki ste jih »včeraj« prvič videli.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč