Nekategorizirano

Brigitte Bardo praznuje 86. rojstni dan, štirikrat se je poročila, sina ni želela, in ko je povedala resnico o sebi, je osupn

Brigitte Bardot, igralka nestvarne lepote in talenta, spolni simbol petdesetih in šestdesetih let, danes praznuje 86. rojstni dan.

Filmski svet je sredi prejšnjega stoletja ponorel. Ta lepotica, ki je z leti postala pravi seksualni simbol, je dosegla popularnost, ki je do takrat še ni uspelo doseči nobeni ženski, vendar je imelo takšno življenje tudi svoje temne plati. Brigitte se je poskušala ubiti štirikrat, se prav tolikokrat poročila, imela več kot 100 ljubimcev, vključno z ženskami, in izpeljala težko in neželeno nosečnost, katera jo je  popolnoma spremenila.

Brigitte se je rodila v bogati pariški družini 28. septembra 1934 in že od malih nog živela v izobilju. Njena mama jo je kot otroka vpisala na balet, nato pa še na manekenstvo. Maja 1949 se je pojavila na naslovnici revije El. Štiri leta kasneje je ta lepota postala vzor mlajši generaciji.

Pri 16 letih je spoznala Rogerja Vadima, pomočnika režiserja, ki je razmišljal, ali bi lahko Brigitte nastopila v njegovem novem filmu. Čeprav vloge ni dobila, se je par noro zaljubil in se kljub nasprotovanju staršev videl na skrivaj. Takrat se je poskušala prvič ubiti, ker se ni mogla poročiti z Rogerjem, dokler ni dopolnila 18 let.

Vadim jo je popeljal v svet odraslih in svet filma. Vadim, ki je delal kot fotograf in novinar, je takrat vedel, kako uporabljati medije v korist svoje žene. Zato je Brigitte krasila številne naslovnice revij, nenehno se je pojavljala na televiziji in v svetu mode. Hitro je postala “najbolj fotografirana ženska na svetu”, ne da bi kdaj nastopila v enem samem filmu. Po petih letih se je ločila od Vadima.

 

Mogoče vam bo všeč