koronavirusprometSlovenijaZdravjeŽivljenje

Brez pogoja PCT in karantene čez mejo lahko tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda

Z novimi spremembami odloka o pogojih za vstop v državo, ki začnejo veljati v soboto, 4. septembra 2021, je dodana nova izjema za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in izpolnjevanja pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani).

Poleg dosedanjih šestih izjem za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in izpolnjevanja pogoja PCT (mednarodni prevoz, tranzit, otroci do 15. leta, dvolastniki in delovni migranti, prevoz otroka do 15. leta zaradi njegove vključenosti v vzgojo in izobraževanje) je dodana nova izjema za:

  • osebo, ki ima dokazilo o načrtovanem nujnem zdravstvenem pregledu ali posegu v Sloveniji, drugi državi članici Evropske unije ali schengenskega območja ter se vrača čez mejo neposredno po končanem zdravstvenem pregledu ali posegu oziroma takoj, ko ji zdravstveno stanje to dopušča.

Povezane vsebine

Vse aktualne informacije, pravila in napotki, ki jih potniki potrebujejo ob prehajanju meja v času širjenja novega koronavirusa, ter predstavitev ukrepov, ki ob tem veljajo: Prehajanje meja 

Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 140/21) 

 

vir: https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/110456-brez-pogoja-pct-in-karantene-cez-mejo-lahko-tudi-zaradi-nujnega-zdravstvenega-pregleda

 

Mogoče vam bo všeč