Nekategorizirano

Borut, to ni pošteno do protikandidatov, še manj do davkoplačevalcev

Volilna opravila za letošnje predsedniške volitve, ki bodo v nedeljo, 22. oktobra,  so že v polnem zamahu. Kandidati, za katerimi ne stojijo politične stranke, se na vse pretege trudijo zbrati potrebno število podpisov podpore, ki jih potrebujejo za uradno vložitev kandidature. Med njimi je tudi aktualni predsednik Borut Pahor, ki so mu sicer podporo izrekli v Židanovi SD, a se je vseeno odločil, za zbiranje potrebnih podpisov. To konec koncev sploh ni narobe, saj je v preteklih mesecih okrepil aktivnosti, ki so tako všečne volilnemu telesu. V to kategorijo seveda sodi tudi njegov »križem kražem« pohod po Sloveniji, od Goričkega do Pirana.

Včeraj je Borut Pahor preko twiterja napovedal obisk petih stojnic v petih slovenskih krajih, od Murske Sobote, preko Maribora, Celja, Novega Mesta, do Brežic, na katerih so zbirali podpise v njegovo podporo. Ob njegovi napovedi me je prešinilo vprašanje, ali se na to turnejo podaja kot Borut Pahor, kot eden od  kandidatov za predsednika republike, ali pa kot aktualni slovenski suveren, ki se mu je zahotelo še enega mandata na Erjavčevi cesti. Kajti, če se na obiske svojih stojnic pred upravnimi enotami po Sloveniji podaja kot predsednik republike in ne kot predsedniški kandidat Borut Pahor, je to blago rečeno nepošteno do ostalih, ki so napovedali svojo kandidaturo, še manj pošteno pa je to do nas davkoplačevalcev.

Že telefonski klic voznika s pomurske avtoceste mi je dal vedeti, da v prekmursko metropolo prihaja suveren, predsednik Republike in ne kandidat za predsednika Borut Pahor. »Šest vozil, na čelu policijski motor, prižgane plave in rdeče luči, kolona se giblje z »nadzvočno« hitrostjo,« je vrelo iz telefona. Da so na skorajda vsakem počivališču policijska vozila, je še dodal. Pomislim, šest vozil, to je vsaj 12 če ne celo več oseb. Gre za klasično zasedbo, ko se predsednik Republike odpelje na kak uradni obisk.

V Murski Soboti na ulici Alija Kardoša, kjer je sedež Upravne enote in tudi Mestne občine, stoji stojnica. V nekaj minutah pred Pahorjevim prihodom se je zbral cvetober soboških socialnih demokratov na čelu z županom dr. Aleksandrom Jevškom. Varnostnik, teh je bilo naokoli kar nekaj, v ukv postajo šepeta navodila; »zavij levo, potem pa takoj desno!« In pripelje se srebrni predsedniški Audi, iz njega ves nasmejan predsednik republike, sledi topla dobrodošlica župana in prvaka soboških socialnih demokratov Aleksandra Jevška, gospe, ki so bile še pred nekaj trenutki pri frizerju, so se kar topile od zadovoljstva, da so mu lahko segle v roko. O obojestranskem izrekanju kar posladkanih besed ne kaže izgubljati časa, čeprav me je zbodel Pahorjev stavek, da je le on kot politik z dolgoletno kilometrino, ki je bil ves čas socialni demokrat, edini primeren za predsedniško funkcijo. Po dobrega pol ure se je kolona jadrno odpravila proti Mariboru, novi postaji današnje turneje po stojnicah. Znova dolga kolona, policijski motor v ospredju, modre in rdeče luči……..

V naslovu sem zapisal, Borut, to ni pošteno do protikandidatov, še manj do davkoplačevalcev! Ne odrekam Vam servisa Židanove SD, ki vas je podprla, me pa zanima, na katero postavko stroškov boste vpisali današnji dan, osebje, vozila, policijsko varovanje. Bo policija tudi drugim kandidatom že med zbiranjem podpisov zagotovila varstvo, jim bo Protokol odstopil službene BMWeje in Audije.Tako čez palec; vaša današnja turneja bo nas davkoplačevalce stala vsaj deset do petnajst tisoč evrov. In to ne glede na to, ali smo ali nismo vaši podporniki. Zato, Borut, res ni pošteno!!!

Mogoče vam bo všeč