Nekategorizirano

Bojan Šrot:« Izgradnja visečega mostu bi stala enako kot vse poti okrog Šmartinskega jezera«

Včeraj je v mali kongresni dvorani na  Celjskem sejmu potekalo verjetno predzadnje vsebinsko soočenje županskih kandidatov v Celju. Več reda, več vsebine , pri nekaterih  tudi  manj možnosti za prepričevanje ali pridobivanje glasov v nedeljo. Potekalo je v organizaciji RTVSLO.

Sklop, ki se nanaša na to, kako bo delal bodoči ali pa sedanji župan, smo dobili da izrecno nasprotna odgovora. Bojan Šrot bo županoval neprofesionalno, ker je to zanj poslanstvo in ne služba, nasprotno  pa bi ranko Verdev, sicer upokojenec,  to počel poklicno, vendar profesionalno in odgovorno. Tisti , ki to spremljamo, pa naj razvozlamo misel g. Verdeva.  Ideje so padale, seveda podprte s projekti  in idejnimi osnutki o uvajanju direktne demokracije (Levica) in posvetovalnimi referendumi, ki stanejo niso pa še zavezujoči, do tega da je kandidat , ki pravi da je timski igralec (Sandi Sendelbach-Odprto Celje) brez svojega tima.Glede na to, da je njegova lista  »padla« zaradi administrativnih pomanjkljivostih ter bivšega rokerja in nekdanjega dijaka Glasbene šole Celje (Matevž Vuga), da je izpustil gradnjo ali pridobitev novih prostorov za to šolo kako drugače, oziroma v nekem morebitnem Kulturnem domu bi dobili svoje predstavništvo , ne vedoč pravzaprav kaj to pomeni.

Gospodu Matjažu Železniku kot kandidatu  Celjske SDS bi največ  energije in časa v njegovem morebitnem  županovanju  jemalo delo v zvezi s problematiko starejših ter izgradnjo doma  ali celo kampusa kot neka interaktivna oblika bivanja ter sprejetje OPN (občinski prostorski načrt).

Vprašanje,  povezano z gospodarstvom, vsi povezujejo z določitvijo in  umešanju v prostor novih poslovno gospodarskih con. Več pestrosti je bilo ob omembi turizma kot gospodarske veje,  ki je v določenih okoljih  visoko razvijajoča. Bojan Šrot, sedanji aktualni župan in kandidat za župana je  glede na polemike okrog visečega mostu ter smotrnosti njegove izgradnje dejal:« Ta viseči most  bi stal enako kot vse pešpoti ob Šmartinskem jezeru, ki ni prineslo niti ene dodatne nočitve. Ta most kot atrakcija ter obenem kot potrditev, da je nekoč v zgodovini že bil, bi naredil veliko za turizem posledično več za zaposlovanje, povečanje števila nočitev, na koncu pa tudi za proračun.  Proračun mesta Celja pa ne bo obremenil niti n sam evro«. Razen pri kandidatu SD, gospodu Verdevu, v kolikor ne bo to vezano na proračun, ki bi ga podprl, ni naletel na podporo in razumevanje. Pri SLS  imajo svoj adut, ki se mu reče »Celjsko morje« ali za nas Celjane Šmartinsko jezero z bistveno več vsebinami ter življenja in dogajanja ob njem.

Okoljska problematika in jara kača v vezi s tem , ki se ji reče sanacija Celjske kotline od dolgotrajnega vpliv Celjske Cinkarne, je povezala največ različnih mnenj z eno skupno željo, da se ta sanacija in vpliv težkih kovin v zemljo in podtalnico dokončno sanira. Za zagon in spremembe  upajmo, da ne bo treba čakati dolgo. Idealna možnost je, da se spremembe začnejo dogajati že čez slab teden in da bi se tudi občani in občanke počutili bolje.

Vsa ta soočenja, omizja in programe  ter njihova izpeljav je namenjena nam, občanom, Celjankam in Celjanom, mar en?

Vane K. Tegov

Mogoče vam bo všeč