Vir: SDS.si
IntervjuPolitikaSlovenijaŽivljenje

[Blog] Eva Irgl: Ta vlada dejansko dela v dobro vseh ljudi

V politiki sem v vseh teh letih doživela in tudi preživela marsikaj. Ni bilo vedno lahko, ampak ravno zahtevnost določenih situacij in mnoge preizkušnje so bile tiste, ki so me najbolj utrdile in bile na nek način tudi največje darilo na moji politični poti, saj sem se prav iz njih največ naučila.

Je pa prav politika tudi prostor, kjer moraš biti še posebej potrpežljiv in skrbno izbirati čas za odločitve. Včasih bi na kakšno zadevo reagiral prej, pa vendar se prav potrpežljivost do izbire pravega trenutka navadno vedno poplača in izkaže za pravilno. Prav tako kot primeren čas pa je pomembno izbirati tudi besede. So vsebine, ki zahtevajo še posebej subtilno izražanje, da ne prizadeneš čustev tistih, ki se jih določena tema najbolj dotika.

Sama vedno sledim načelu, da je v razpravah in pogovorih treba ohraniti tako sogovornikovo kot svoje dostojanstvo. Od tega načela ne odstopam. Spoštljiva, lahko tudi ostra, vendar pa z argumenti podprta razprava je tisto, kar v politični debati tudi cenim. Se pa zaradi neprimerne komunikacije v razpravah v Državnem zboru, večkrat počutim precej osamljeno.

Kot dolgoletna poslanka namreč opažam, da raven razprav še v nobenem mandatu ni bila tako nizka kot v tem. Zato se ne gre čuditi, da nekateri poslanci v DZ lahko tekmujejo le v tem, kdo bo bolj ekscesen, žaljiv, agresiven in sovražen, predvsem do Janeza Janše in stranke SDS.

Ugotovili so namreč, da jim ravno to na široko odpira vrata v Dnevnik in 24 ur. Lahko bi celo rekli, da so glavne politične zvezde zadnjega leta tisti posamezniki, ki se kar tresejo od sovraštva, ne pa tisti, ki so kaj koristnega in dobrega naredili. Blatenje, lažnivo govorjenje, insinuacije in diskreditacije, izvažanje neresnic v tujino, skonstruirane afere – vse to samo z enim namenom: ustvarjati takšno ozračje, v katerem bi se rušilo ugled predsednika vlade in stranke, ki jo vodi.

Zakaj?

Zato, ker prav delovanje te vlade v dobro ljudi, predstavlja največjo grožnjo politični levici.

Izgradnja domov za starejše, pomoč najranljivejšim skupinam, pomoč gospodarstvu, neposredna pomoč ljudem v protikoronskih paketih, poprava dolgoletnih krivic na različnih področjih, reševanje stisk mnogih družin, demografski sklad, debirokratizacija, skrb za starejše, dolgotrajna oskrba, vlaganje v ohranjanje delovnih mest, dvig najnižjih invalidskih pokojnin, dvig zagotovljene pokojnine, infrastrukturni projekti, dvig povprečnin občinam …

Zakaj še?

Ker je Janez Janša trenutno v slovenskem političnem prostoru edini, ki zna prevzeti odgovornost v teh zahtevnih časih in ima znanje, izkušnje ter politična prijateljstva z mnogimi državami, da se lahko uspešno bori proti epidemiji. Na evropskem parketu je prepoznan kot močan voditelj z jasnimi stališči in ne z nekimi ohlapnimi mnenji, ki jih nihče ne sliši.

Vsa ta ravnanja levih strank in to še v največji zdravstveni krizi, pa moramo seveda gledati tudi v luči ponovnega predsedovanja Svetu EU in kmalu zatem volitev v državni zbor.

Ker nam je uspelo odlično premagati prvi val epidemije, se je delalo vse, da nam drugega in tretjega vala ne bi uspelo. A nam uspeva. Slovenija je trenutno med najboljšimi državami po precepljenosti prebivalstva.

Odlično smo izpeljali tudi prvo predsedovanje Slovenije Svetu EU, zato leve stranke delajo vse na tem, da nam v drugo vsaj to ne bi uspelo. Vendar nam uspeva tudi to. Slovenija je namreč tako vsebinsko kot tehnično ter v smislu vizije dobro pripravljena na drugo predsedovanje.

Na levici torej ves čas rušijo, medtem ko mi gradimo. In ker nimajo kaj ponuditi svoji državi, se najbolj bojijo tistih, ki imajo.

In prav zato Slovenke in Slovenci – Bog ne daj! – ne smejo videti in vedeti, kako uspešna je v resnici ta vlada, ki dejansko (ne samo v besedah) dela v dobro ljudi.

Vir: SDS.si

Mogoče vam bo všeč

Več v:Intervju