Vir: Twitter
Evropa

Belorusija: Na mitingu v Minsku pridržanih približno 100 ljudi

V nedeljo so potekale demonstracije v Minsko in v nekaterih mestih v Belorusiji. Okoli sto ljudi je bilo pridržanih na množičnih protestih v nedeljo v Minsku, poroča telegram-kanal policijske uprave izvršilnih oblasti .

Po njihovem da so “Pridržane najbolj aktivne osebe (približno 100 državljanov, pri katerih so preverjali identiteto , po navedbah policije, v okviru veljavne zakonodaje),” še menijo.
Iz GUVD(notranje ministrstvo) so sporočili, da si uslužbenci organov za notranje zadeve še naprej prizadevajo prepoznati državljane, ki so že sodelovali in v času akcij niso bili pridržani.
Tamkajšnja policija si »prizadeva«  najti voznike zaradi prometnih kršitev na mestih protestne dejavnosti, “ki so brez razloga oddajali zvočne signale in hupale in s tem kršili pravila, v nekaterih primerih oziroma pa celo ustvarili »izredne razmere« za druge udeležence v prometu.
Protestne akcije so potekale v različnih okrožjih Minska in drugih mest republike, ljudje z belo-rdeče-belimi simboli so se zbirali v kolonah. Natančno število udeležencev je težko oceniti. Specialci bi naj ovirali pohode in izvajali aretacije.
Po navedbah policije v Minsku, se je “majhna skupina državljanov 20. decembra poskušala zbrati v različnih delih prestolnice in imela več predmetov na kateri bi naj bili z neregistriranimi simboli in plakati z različnimi neprimernimi vsebinami in pozivi.”
To je kot pravijo, je druga protestna nedelja, ko v Minsku ni bil izklopljen mobilni internet ter da so podzemne postaje ostale odprte.
Kaj se je spremenilo pri oblasteh v Belorusiji natančno ne vemo, zagotovo se pa nekaj dogaja oziroma mehča, zelo kmalu bomo za vas izvedeli kaj več.

Avtor: Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa