Dogodki in prireditveLokalnoSlovenijaŠport

Beli dim nad celjskim stadionom: “Albert Riera je potrjen kot nov trener NK Celja”

Zgodaj popoldne  ni bilo še najbolj jasno zakaj ga ni bilo na tiskovni konferenci. Pa kljub temu. Pred slabo uro je na spletni strani   NK Celje in na STA prišla potrditev. Nogometni klub Celje ima novega trenerja članske ekipe. To je danes postal Albert Riera. 41-letni španski strateg, ki je v lanski sezoni Olimpijo popeljal do dvojne krone, bo prvi trening vodil v jutrišnjem dopoldanskem terminu.

 

Albert Riera je ime, ki v nogometnem svetu nosi veliko težo. Odlična igralska kariera, skozi katero je Majorčan igral v kar štirih od petih najmočnejših evropskih lig, je bila temelj za začetek trenerske kariere. Slednjo je pričel pri Galatasarayju kot pomočnik, nadaljeval pa kot glavni trener pri Olimpiji z lovoriko državnega in pokalnega prvaka v svoji prvi na čelu ekipe. Kot igralec je nastopal za Mallorco, Bordeuax, Espanyol, Manchester City, Liverpool, Olympiacos, Galatasaray, Watford in Udinese, v Sloveniji pa za Koper in Zavrč.

Za izbrano vrsto Španije je nastopil na 16 tekmah in prispeval štiri zadetke, v igralski karieri pa se razveselil sedmih lovorik – trikrat je postal državni (dvakrat z Galatasarayjem, enkrat z Olympiacosom), dvakrat pokalni (enkrat Mallorca, enkrat Galatasaray) in dvakrat superpokalni prvak (obakrat Galatasaray).

Upajmo da tempo in ritem, ki ga bo gojil  po okusu in zmožnosti igralcev ki jih bo imel na seznamu razpoložljivega kadra

Albert, dobrodošel in srečno!

Vane T. Costa

Vir in foto: NK Celje&vtc

Mogoče vam bo všeč