Foto: MOC
LokalnoSlovenijavremeZdravje

Po hudih neurjih v Celju in okolici: « Čistilna akcija za odstranjevanje posledic in škode ki je nastala ob tem«

Jutri, v soboto, v kolikor bodo vremenske okoliščine dopuščale,  od 9. do 12. ure, bo v Celju čistilna akcija, v kateri bodo  občani s skupnimi močmi očistili naše mesto z okolico, ki so ga v zadnjih dneh, predvsem v sredo, prizadela močna neurja. Verjeti je, da se bo akciji pridružilo veliko prostovoljcev in da bodo Celjani še enkrat dokazali, da v težkih trenutkih, tak kot mnogokrat do sedaj, znajo stopiti skupaj in da čutijo odgovornost do narave, okolja ter skupnosti.

 

Koordinatorji krajevnih skupnosti in mestnih četrti so krajane že obvestili, kje bodo zbirna mesta in kako bo čistilna akcija potekala. Obvestila so namestili na oglasne deske uradnih prostorov KS in MČ ter k čiščenju povabili tudi športna, turistična, planinska in ostala društva.

Čistilna akcija je namenjena odstranjevanju odpadnega materiala, ki so ga povzročila neurja in ne zbiranju kosovnih odpadkov iz gospodinjstev. Odstranjevali bodo podrto drevje, odlomljene veje in ostali odpadni material, ki ga je nanosilo med neurjem.

Ker je varnost na prvem mestu, vse prostovoljce naprošajo, naj se za akcijo primerno obujejo in oblečejo ter naj pri delu uporabljajo ustrezno delovno zaščitno opremo. Odstranjevanje podrtega drevja in odlomljenih vej je treba prepustiti ustrezno usposobljenim in opremljenim osebam. Osebe mlajše od 15 let naj se akcije udeležijo v spremstvu odrasle osebe.  Ob vsej želji pomagati , je treba ravnati varno in odgovorno do vseh ko se bodo priključili k tej akciji.

Vane T. Costa

Vir in foto: MOC

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno