Pomembna akterja pri reševanju države: Robert Golob in Nika Kovač(foto: STA)
PolitikaSlovenijaTwitter noviceV fokusu

Strateški Svet za preprečevanje sovražnega govora krinka za nadzor kritike nesposobnih! Tudi vznemirjanje javnosti pod »sankcijami«!

Tako pomehkuženo in nesposobno vlado  in organizacijo okoli nje  ni bilo. Prišli so z glasovi razvajenih pomehkuženih in dezorientiranih uličnih pohajkovalcev in odvisnikov. Ohraniti se hočejo tudi s pomočjo  le teh.  Postopačev  in razvajencev, ki so dobili funkcije v strateških organov za katere nimajo znanja, sposobnosti  in organizacijskih kompetenc. Edino za Metelkovo za neke I8M in podobne meglomešalske organe, družbe, inštitute, mreže,  združbe in še česa.  In prav ti bodo dajale ocene smernice o tem kaj smeš in ne smeš, komu ja,  komu ne nameniti resen pogled ali besedo. Vi to resno’

Eden od teh  »resnih« namenov v zvezi z prej omenjenimi   morebitnimi smernicami so obravnavali na današnjem »Strateškem svetu«, ki ga vodi »impozantna« in obenem  boječa pred vsakim resnim pogledom Nika Kovač.

Danes je Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora  izdal 57 priporočil vladi za obvladovanje sovražnega govora, ki so jih predstavili na današnji novinarski konferenci. Pri pripravi priporočil je sodelovalo 40 strokovnjakov in organizacij, nanašajo pa se na področja šolstva, preventive, spleta, medijev in kaznovalno-pravnega odziva.

»Tako kot mora biti.« Vlada in ministrstva to morajo obravnavati, drugače se jim hudo  piše, odtegnili bodo podporo  s katero so jo izvolili, bodo šli na ulico s ponovno podmazanimi kolesi..

“Slovenija je ujeta v zakonodaji iz leta 2005. Ta je neučinkovita in zastarela. Predlagamo razširitev odgovornosti medijev tudi za njihove profile na družbenih medijih. Ukvarjali smo se tudi s priporočili, da je potrebno zaščititi novinarje,” je bleknil in ostal živ  profesor s FDV-ja in »maher« za medije. Takrat si lahko cenzuriral besedila. V reakcijo si poklical so ti »razmesarili« besedilo in pika. Sedaj pa se kar, po njegovem, spraviš na profil medija na družbenih omrežjih  in na vse ki  komentirajo in podajajo kritike. Spletno medijsko policijo s kompetencami kot ih » iranska revolucionarna garda«. Milosavljevič , naj gre svetovati takšne pristope v Pjongjang ali Ulanbator.

foto: STA

Nad  tovrstno medijsko tolovajstvo ali cenzuro pa se navdušuje tudi predsednik vlade Robert Golob, ki je prav tako nastopil na novinarski konferenci. Pričakuje, da bo do sistemskih sprememb zakonodaje  prišlo v naslednjih mesecih, čeprav, verjetno iz preteklih izkušenj, ni hotel dajati kakršnih koli obljub glede implementacije. Z ne dajanjem obljub si pri teh »uličnih« demokratov, kupuje čas in življenje  na »postu«, ki ga trenutno zaseda.

Katarina Bervar Sternad je pristavila lonček o tem kako bodo to pravno  s področja kazensko pravne zakonodaje  »pokrili« in obdelali,  je  o sankcioniranju  teh »hudih« besed z realno težo ter kako jih  omejevati  ali ustavljati pa  se poskuša s prejemi iz časov bivše, sedaj neobstoječe države  ko  je bilo “vznemirjanje javnosti” javnosti med pripornimi razlogi, v času kraljevine Jugoslavije pa je bilo “širjenje vznemirljivih vesti” kaznivo dejanje. S tem bi realno možnost  kritike oblasti  omejiti tudi s  morebitno samo cenzuro.

Dragi moji, večji del tistih, ki sedite v tem tzv. Strateškem svetu se kje drugje morate ali bi se morali  ukvarjati z realnimi problemi in njih rešitve.

Pretakanje iz votlega v prazno je zelo mila konstatacija o »vašem« početju.  Robert Golob, tudi bergle niso sinonim za požrtvovalnost, vsaj v dani situaciji.

Vane T. Costa

Vir in foto: nkss@vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Politika