Nekategorizirano

Avstralskemu pedofilskemu učitelju, ki je zlorabljal otroke, zaradi prekomerne debelosti ne bo treba v zapor

Pedofilski učitelj ne bo preživel niti enega dne v zaporu, ker bi njegov letalski prevoz avstralsko državo stal do 40.000 dolarjev.

Peter John O’Neill (61) je doma v Canberri in čaka na izrek sodbe. Je v invalidskem vozičku, potrebuje celodnevno oskrbo in sodišče ga je razglasilo za neprimernega za potovanje.

Sodnik Alan Blow je na prejšnjem zaslišanju dejal, da lahko Onilu izrečejo samo pogojno zaporno kazen, ker je tako ali tako ves čas v hišnem priporu, saj je nepokreten.

Onil je priznal krivdo v šestih točkah spolnega napada in v eno  dejanje posilstva mladoletne osebe. Sodišče bo sodbo razglasilo 25. avgusta. Onilov odvetnik je dejal, da bi medicinsko letalo, ki je potrebno za prevoz njegove stranke, državo stalo med 25.000 in 40.000 dolarjev.

Zanimivo, da 61-letni pedofil ne more prestajati kazni v drugem avstralskem državnem zaporu, ker je bil zločin storjen v Tasmaniji. Nima niti denarja za plačilo globe in sodne takse, zaradi svojega zdravstvenega stanja pa mu ne bo treba kazen “oddelati” z družbeno koristnim delom v lokalni skupnosti.

Mogoče vam bo všeč