Nekategorizirano

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania sta okužena z novim koronavirusom, je Trump sporočil na Twitterju.

“Danes zvečer je bila pri naju s prvo damo potrjena okužba z novim koronavirusom. Takoj bova začela karanteno in okrevanje. To bova premagala skupaj,” je predsednik Donald Trump zapisal na družbenem omrežju Twitter.  

Ameriški predsednik je s 74 leti in prekomerno telesno težo v rizični skupini, ki je bolj dovzetna za zaplete ob okužbi. Večina ljudi ima sicer blage simptome, pri nekaterih ljudeh, zlasti pri tistih v rizični skupini, pa lahko pride tudi do zapletov in smrti. Predsednika so novinarji nazadnje videli v četrtek zvečer ob povrtku v Belo hišo in je bil videti zdrav. 

Okužena Hope Hicks je s predsednikom ta teden potovala na soočenje predsedniških kandidatov v Ohiu. Na fotografijah, ki so nastale po pristanku letala, je bila brez zaščitne maske. 

V telefonskem pogovoru za televizijo Fox News je Trump, še preden so okužbo potrdili tudi pri njem, povedal, da sta z Melanio prebila veliko časa s Hope. Povedal je tudi, da je Hicksova pogosto nosila masko, a se je kljub temu okužila. Trump predvideva, da od enega od podpornikov. Ameriška televizijska mreža CNN poroča, da ima okužena simptome in je že v Washingtonu. 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč