Nekategorizirano

Adrenalinski tobogan, nova pridobitev adrenalinskih doživetij na Poti med krošnjami na Rogli

Dolgo  in naporno obdobje, ki je bilo neprostovoljno,  samo osamitve zaradi epidemije je spet  čas, da se začnejo ljudje  ukvarjati in  spet početi tisto, kar osrečuje: biti na svežem zraku, občudovati naravne  danosti in pristna doživetja v naravi. Zato pojdite v naravo in se sproščajte in se zabavajte. Med drugim tudi   na Roglo, na Pot med krošnjami, kjer vas spet pričakujejo.

V petek 19 . junija so odprli, predali v uporabo in užitek, dodatno  posebno doživetje, imenovano  Adrenalinski tobogan. Na Poti ned krošnjami, ki so jo odprli lanskega oktobra, so dali v uporabo novo pridobitev in sicer 60 metrov dolg vijugast tobogan, po katerem se  je mogoče spustiti z vrha razglednega stolpa. Tobogan v obliki močne jeklene cevi okrog središča 37-metrskega stolpa bo začel vijugati z vrha stolpa. Popeljal vas bo na več kot 60 metrov iskrive vožnje, ki bo pravšnja mera zabave ob boku adrenalinskih in poučnih postaj Tukaj  je in deluje.

Kot  je zapisal v svoji izjavi za javnost direktor družbe Pot med krošnjami, Jurij Gulič, gradnja tobogana je potekala marca. Vrednost naložbe je 120 tisoč EUR. To je  vsekakor tudi poučno doživetje. Začne se z najvišjo lego nad 1500 metrov ki zapelje z vrha dna drevesi pa do njihovih korenin.  Zaradi varnosti  se možnost spusta omeji na osebe višje od 120 centimetrov.

Glede  na to iz kakšnega obdobja in okoliščin prijamo ven, upajmo da bo tako tudi  bo tako ostalo,  vas vseeno opozarjajo na vašo varnost.

Da pa bo tudi  vaš obisk varen, naprošajo vse obiskovalce  za upoštevanje navodil:

– pred vstopom na pot in ob odhodu s poti si razkužite roke, 

– ob večjem številu obiskovalcev na poti priporočamo uporabo maske, ob uporabi stranišča in v trgovini s spominki pa je maska obvezna, 

– upoštevanje higieno kašlja/kihanja. Zakašljajte/kihnite v zgornji del rokava,

– upoštevajte varnostno razdaljo vsaj 2 metra do drugih obiskovalcev poti,

 pri plačilu se raje poslužujete plačil s plačilnimi karticami.

Tobogan  na osebo stane  za vsak spust stane 2 EUR.  

Vse druge obstoječe poučne postaje Poti med krošnjami ostajajo na voljo vsem obiskovalcem. Inovativen primer doživljajske ponudbe, ki jo prestavlja ta lesena konstrukcija pri nas, je združitev nemškega denarja  in češkega znanja,  ki je skupaj deveti, pri nas pa prvi, stal je 4,5 milijona EUR. Dodobra se je prijel, kar kažejo tudi obiski v prvem delu zime in pozne jeseni lani ob otvoritvi. Obiskovalci, ki jim je pravzaprav ta atrakcija  namenjena, pa imajo spet priložnost, da vse to sedaj v poletnem ambientu  ponovno doživijo.  Tudi preostale danosti Rogle in tega dela Pohorja, so vam na voljo.

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč