Nekategorizirano

6. dan koronavirusa v Evropi! Tudi v celjski bolnišnici popolna prepoved obiskov

V današnjem sporočilu za javnost Miistrstvo za zdravje vnovič zagotavlja, da pri nas še ni bil ugotovoljen primer okužbe s koronavirusom, zato pa v zdravstvenih ustanovah krepijo preventivne ukrepe. 

Do sedaj od korona virusa je zbolelo  80 970  oseb, umrlo  pa 2763.

Zato pa se je Italiji število okuženih s koronavirusom povzpelo na 374. Zahodna soseda je tako postala tretja država na svetu z največ okuženimi osebami. 12 bolnikov je že umrlo. Pozitivnih celo 6 otrok!

Prvi primer obolelega so potrdili tudi v Romuniji pri osebi, ki se je vrnila iz Italije pred tremi tedni. Prva uradno okužena oseba se nahaja na neki kliniki za infekcijske bolezni v Bukarešti.

Prva smrtna žrtev koronavirusa tudi v Franciji. 

Prvi primer korona virusa je potrjen tudi v Grčiji. Tamkajšnja 38 letna državljanka je pripotovala iz Italije, iz območij na severu Italije. Primer so zaznali v Solunu/Thesaloniki

Po ljubljanskem in mariborskem UKC z današnjim dnem velja, zaradi preventivnih ukrepov ob pojavu koronavirusa v regiji, popolna omejitev obiskov pacientov  v Splošni bolnišnici Celje.

Tudi Splošna bolnišnica Slovenj Gradec zaradi preprečevanja širjenja virusnih okužb do preklica prepoveduje obiske na vseh oddelkih bolnišnice.

Pri približno 80 odstotkih bolezen poteka v lažji obliki. Za potrditev ali izključitev okužbe z novim koronavirusom je potrebno mikrobiološko testiranje. Odločitev o izvedbi testiranja sprejme lečeči zdravnik.  

Nemška podjetja se pripravljajo na koronavirus. Službene poti v okužene države so odpovedane, vse več zaposlenih pa dela od doma.

Na Dunaju se je ob tem davi začela seja kriznega štaba o novem koronavirusu, ki se je udeležuje tudi avstrijski kancler Sebastian Kurz. Pred zasedanje vlade je predsednik avstrijske vlade sodržavljane pozval k razumnemu ravnanju in sodelovanju s pristojnimi oblastmi. Opozorila glede potovanj niso samo priporočila, potrebno jih je tudi spoštovati, je dodal.

Mogoče vam bo všeč