Nekategorizirano

500 migrantov na nikogaršnji zemlji

Potem ko je operativna skupina za upravljanje migracij Unsko-sanskega kantona izdala sklop odredb, ki med drugim prepovedujejo prevoz migrantov znotraj kantona, je skoraj 500 migrantov ostalo “zataknjenih” na nikogaršnji zemlji blizu kraja Bosanski Otoki.

Čeprav so v preteklih dneh migranti večkrat blokirali promet na cesti Bosanska Otoka – Bosanski Novi, so bile danes razmere pod nadzorom. Migranti so se naselili na železnici in naredili hitra zavetišča.

“Čakamo, da nam pomaga IOM, oni nam morajo pomagati. Hrano nam morajo prinesti,” pravijo migranti. Upajo, da se bodo patrulje MUP-a RS in MUP-a USK odstranile, da bi lahko zapustili to mesto. Nekaterim je to pod okriljem noči  uspelo.

Nedavni dogodki v Krajini jasno razkrivajo, koliko škode je bilo za interese države in državljanov, ker je SDA oziroma Sefik Džaferović, predsednik predsedstva BiH, osebno zavrnil načrt Fahrudina Radončiča glede rešwvanja migrantske krize. Ker je zdaj hitro prikazana hitra deportacija migrantov in njihova izolacija v migrantskih središčih, seveda v skladu z najvišjimi standardi spoštovanja človekovih pravic, so edini kvaliteten in učinkovit način za ohranitev varnosti državljanov in lokalnih skupnosti, zlasti tistih na migrantski poti

Mogoče vam bo všeč