Dogodki in prireditvepredsedovanje Svetu EU - SLO 2021SlovenijaŠportZdravjeŽivljenje

23. september – dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa bomo praznovali 23. septembra. Glavni namen praznika je spodbuda k športnemu udejstvovanju vseh prebivalk in prebivalcev Slovenije, zato nam je izrednega pomena dejstvo, da bi ga praznovale vse skupine naše družbe.
Želimo si, da se odzovete v čim večjem številu in tako slovenski širši javnosti pokažemo, kaj nam šport pomeni in kako pomemben je v našem vsakdanjem življenju. Želimo ga obeležiti skupaj in povezani. Želimo si, da bi bil dan slovenskega športa tisti dan v letu, ki bi ga sleherni državljan in državljanka obeležila z lastno telesno dejavnostjo.

Kako lahko sodelujemo? Preživimo ga športno, bodimo telesno aktivni, obujmo in oblecimo se športno, namesto dvigala uporabimo stopnice, obiščimo športna društva in klube, odpravimo se v naravo …

Izvajalce športnih aktivnosti, pa vabimo, da jih registrirajo na spletni strani, da bomo skupaj ponudili pester koledar prazničnega dogajanja. Vabimo vas k vpisu dogodkov v obrazcu v kolikor 23. septembra pripravljate:

  • brezplačne vodene športne vadbe,
  • promocijske športno-rekreativni dogodke,
  • virtualne športne izzive,
  • druge aktivnosti, s katerimi bi spodbudili ljudi k športni dejavnosti.

Vpis dogodkov

Na voljo so vam grafike, ki jih lahko uporabite za svoje dogodke.
Dostop do grafik

Predstavljeni bodo največji uspehi slovenskega športa: del aktivnosti in komuniciranja bo namenjenega največjim uspehom slovenskega športa (npr. nosilcem olimpijskih medalj), s čimer bodo tudi športniki obeležili 30. obletnico samostojnosti Republike Slovenije.

Dan slovenskega športa naj bo čas za šport!

vir: https://www.olympic.si/novica/1725

Mogoče vam bo všeč