Nekategorizirano

100 letnica izgovor “rdečemu gardistu” Milanu Kučanu za boljševistično okupacijo Prekmurja

Prekmurje je zaradi svoje majhnosti vedno dober poligon za eksperimentiranje (Židan: “Naša koalicijska pogodba je družbeni eksperiment”). Ob lanskoletni kar solidni zmagi novodobnih boljševikov (Levice) in ostarelih idejnih trockistov (koalicijska peterica), je Kučanov center za implementacijo marksističnih idej za eksperiment izbral ravno Prekmurje. Zapis o tem smo objavili 9. februarja letos. (https://vfokusu.com/post/449080/opomin-ob-100-letnici-prekmurje-kot-kucanova-rdeca-pokrajina)

Milan Kučan sosednji Madžarski odreka multi kulturnost

Na proslavi ob kulturnem prazniku v začetku februarja je župan Dobrovnika Marjan Kardinar za častnega govornika imenoval Milana Kučana. Kardinaru je takrat bila zaupana tudi razglasitev nove “Prekmurske republike” – torej prve po meri Milana Kučana ustrojene pokrajine v Sloveniji. Družbeni eksperiment, kot se rad izrazi kučanov “omladinec” Dejan Židan.
V govoru iz katerega so štrlele beseda kot je revolucija, osvobodilni boj in neobračanje v preteklost, je Kučan postavil okvir “novega sobivanja“. To bi naj bila po novem multikulturnost in iskanje vragov v nesposredni soseščini.

Milan Kučan:
“Ustvarili smo svojevrstno, sicer majhno, a pravo multikulturno skupnost. To je velika civilizacijska pridobitev, ki se ji na žalost marsikje v Evropi, tudi v naši neposredni soseščini zadnje čase odreka domovinska pravica.”

Govor Milana Kučana ob slovenskem kulturnem prazniku v Dobrovniku: (https://www.prekmurjevsrcu.si/novica/521/Govor-Milana-Kucana-na-prireditvi-ob-slovenskem-kulturnem-prazniku-v-Dobrovniku-)

In kdo bi naj bil ta, ki noče dati domovinske pravice multikulturni skupnosti v Evropi in je v njegovi neposredni bližini? Kučan pozna pod tem imenom verjetno le en odgovor. “Viktor Orban!” Zmaga Orbanovega županskega “kandidata” v Lendavski občini, kot kandidat SDS je slavil podjetnik Janez Magyar, je sprožila obrambni instinkt in potrebo Kučanove osebne angažiranosti. Če bil Kučan politik velika formata, bi povabil ob 100 letnici Viktorja Orbana k pogovorom, kako sooblikovati sobivanje prekmurskih Madžarov v Prekmurju.  V prvi vrsti bi pa sedeli škofje katoliške cerkve vseh mejnih škofij. Z Milanom Kučanom pa bomo tako doživeli še eno vračanje Vilmoša Tkalca in njegove “rdeče prekmurske republike!” 

Poleg na novo očiščenega Leninovega emblema z zvezdo sredi Murske Sobote in brutalistične betonske ploščadi pred luteransko cerkvijo, si je miselni ešalon kučanistov omislil, po svojem boljševističnem vzorniku Vilmošu Tkalcu, PRVO RDEČO REGIJO v Sloveniji. Tako za svoje dobro in lagodno preživetje.

Kako se je pred 100 leti končala okupacija Prekmurja rdečega prekucnika Vilmoša Tkalca, je znano. Po poročanju takratnih Novin je z večjo vsoto denarja pobegnil v sosednjo Avstrijo. 

Mogoče vam bo všeč