SlovenijaŠportTurizemV fokusu

10 priporočil, kako se obnašati v naravi

STO (Slovenska turistična organizacja) je na www.slovenia.info objavila nove vsebine s katerimi osvešča obiskovalce narave. Stran je namenjena obiskovalcem v naravi, predvsem na najbolj obremenjenih gorskih predelih, kjer v letošnji sezoni opozarjajo na veliko primerov neprimernega obnašanja v naravnem okolju. Prevedena je v pet jezikov – poleg slovenščine je na voljo še v angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem in španskem jeziku.

10 priporočil, kako se obnašati v naravi

Med napotki so priporočila za varnejšo pot v gore, izpostavljeni so trajnostni načini dostopa in gibanja v naravnem okolju, kje je dovoljeno kampiranje in kopanje, na kakšen način lahko prečkajo gorske pašnike… Obiskovalce nagovarja k spoštovanju živalstva in rastlinstva, posebej na zaščitenih območjih, ter lokalnih prebivalcev in njihove lastnine v naravnem okolju.

Napotki so zbir pravil obnašanja v zaščitenih naravnih območjih in ustrezne zakonodaje, vezane na naravno okolje, zajeta so tudi nekatera priporočila Planinske zveze Slovenije.

Obišči stran

Krati pa redno opozarjamo tudi na varen obisk gora.

Tudi Triglavski narodni park je skupaj z VrH Julijcev pripravil ​​​​​​10 praktičnih napotkov za odgovorno in skrbno obiskovanje narave Triglavskega narodnega parka

 

 

 vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/20644-10-priporocil-kako-se-obnasati-v-naravi?utm_campaign=si-sept22-pr-tta-35&utm_medium=email&utm_source=Net-Results&utm_content=sI-sept22-pr-tta-35#

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija