Vir: Avaz.ba
ZdravjeŽivljenje

Znižajte tlak na naraven način

Če imate težave s hipertenzijo, vam ni treba takoj poseči po  zdravilih . Zdravniki priporočajo, da najprej poskusite to hrano.

Proti virusu

Česen vsebuje žveplove spojine, ki sproščajo in širijo ožilje, kar razbremeni in pomaga sladkorju, da učinkoviteje prehaja skozi telo. Dodatne prednosti česna v dnevni prehrani so, da zmanjšuje LDL ali slab holesterol, maščobe v krvi in ​​je odličen borec proti virusom, bakterijam in glivicam v telesu.

Vir: Avaz.ba

Tako kot cimet so tudi nageljnove žbice odličen vir fenola, hkrati pa tudi antioksidantov in s tem odličen naravni vir sestavin, ki znižujejo krvni tlak.  Poleg tega nageljnove žbice spodbujajo boljše delovanje prebavnega trakta, izločajo potencialno škodljive bakterije iz telesa in pomagajo k učinkovitejši predelavi hrane. 

Cimet vsebuje veliko količino fenola – spojine, ki dokazano stabilizira krvni sladkor in spodbuja normalno delovanje insulina.

Vnos soli

To bistveno pomaga pri zniževanju visokega krvnega tlaka. Zmanjšan vnos soli lahko dosežemo z zmanjšanjem vnosa suhomesnatih izdelkov in že pripravljene predelane hrane, ki je sicer bogata s to začimbo. Prav tako omejite soljenje pri pripravi dnevnih obrokov.

Jejte paradižnik

Paradižnik vsebuje enega najmočnejših antioksidantov – likopen, ki pomaga zaščititi srce pred srčnimi napadi, zožitvijo krvnih žil in visokim krvnim tlakom, hkrati pa izboljša splošno stanje telesa. Za najboljši učinek je poleg uživanja surovega priporočljivo piti tudi (neslani) paradižnikov sok. 

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Zdravje