Dogodki in prireditveSlovenijaTurizemV fokusu

ZLATKO KAVČIČ, PREJEMNIK PRIZNANJA ZA IZJEMEN PRISPEVEK PRI RAZVOJU TURISTIČNE DRUŠTVENE ORGANIZACIJE

Med dobitniki najvišjega priznanja v turizmu za leto 2021 je tudi Zlatko Kavčič, predsednik turističnega društva Lesce in član upravnega odbora Turistične zveze Slovenije

Zlatko Kavčič je že več kot 50 let član Upravnega odbora  turističnega društva Lesce, ki je največje v Sloveniji in ima več kot 2500 članov. Društvo vodi že  37 let.  Omenjeno društvo je lastnik kampa Šobec, kar samo po sebi govori o tem, da Kavčič s svojim načinom dela in vodenjem dosega izjemne rezultate in ustvarja pogoje za uspešno kolektivno delo.

V njegovih mandatih so nadgradili začetno idejo za kamp Šobec, ki so si ga zamislili njegovi predhodniki. Pod njegovo taktirko je kamp Šobec, katerega edini lastnik je turistično društvo Lesce, zrasel v enega najkvalitetnejših in največjih kampov v Evropi. Turistično društvo Lesce je postalo povezovalec družbenega življenja v okolju in celo finančno pomaga drugim društvom.

Fotografija: Nino Verdnik, arhiv STO

Vedno najde tudi čas za aktivnosti povezane s Turistično zvezo Slovenije (TZS), kjer že od leta 2006 kot član Upravnega odbora med drugim pomaga reševati tudi pravno-formalna vprašanja.

Svoje prostovoljsko delo opravlja  z vso zavzetostjo in zavedanjem, da so naravne danosti namenjene tudi prihodnjim rodovom. V tem smislu je cenjeno predvsem njegovo delo z mladimi prostovoljci, bodočimi nosilci turističnega razvoja.

Priznanje mu je podelil Peter Misja, nekdanji predsednik Turistične zveze Slovenije.

Fotografija: Nino Verdnik, arhiv STO

vir: https://turisticna-zveza.si/novica/zlatko-kavci-prejemnik-priznanja-za-izjemen-prispevek-pri-razvoju-turistine-drustvene-organizacije

 

Mogoče vam bo všeč