ŽKK CC - začetek priprav
LokalnoSlovenijaV fokusu

ŽKK Celje mislijo resno: Začetek priprav na sezono 2023/2024

Članska ekipa ŽKK Cinkarna Celje je v močno okrnjeni zasedbi začela s pripravami na svojo 30. sezono v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije ter 23. sezono na mednarodni sceni, v regionalni WABA ligi. Nekatere košarkarice bodo uvodni del priprav preskočile zaradi reprezentančnih obveznosti, obe tujki se bosta ekipi priključili v začetku prihodnjega meseca, žal se je kar nekaj igralk iz reprezentančnih akcij v klub vrnilo poškodovanih. Aktualne prvakinje bodo priprave opravile v domači dvorani Gimnazije Celje – Center, Centru za zdravje in rekreacijo TOP – FIT ter na atletskem stadionu Kladivarja. Celjanke bodo v mesecu septembru odigrale 4 prijateljske tekme proti italijanski Futorosi iz Trsta, hrvaškemu podprvaku Trešnjevki, ruskemu prvoligašu Dynamu iz Novosibirska ter madžarskemu udeležencu pokala FIBA PEACU iz Pecsa.

Začetek priprav ŽKK Cinkarna Celje -Štirn

V primerjavi z lansko sezono v celjski zasedbi ne bo več Američanke Sare Loomis, Avstralke Taylah Simmons ter slovenskih reprezentantk Maruše Seničar in Lee Debeljak. Novinki sta kanadska reprezentantka Niyah Becker in brazilska reprezentantka Tayna Silva. Ano Nušo Anžič in Ulo Krenk po operativnem posegu zaradi poškodb prednjih križnih kolenskih vezi, čaka dolgotrajna rehabilitacija, izven trenažnega procesa z ekipo je zaradi težav s poškodbami še vedno tudi reprezentantka Mojca Jelenc.

»Cinkarnarke« bodo prvo uradno tekmo v novi sezoni v državnem prvenstvu odigrale 30. septembra, ko bodo gostovale v Slovenskih Konjicah, v WABA ligi pa bodo v prvem krogu (4.10.2023) gostile hrvaški Plamen iz Požege.

CC – začetek priprav – Lea Bartelme 

Glavni trener Damir Grgić je začel že svojo 15. sezono na klopi članske ekipe celjskega kluba.« Veseli me, da se je vse skupaj začelo. Žal smo na začetku priprav v precej zdesetkani zasedbi, nekatere igralke bodo zaradi poškodb žal odsotne daljše časovno obdobje. Letos je v ekipi prišlo do večjih sprememb kot pred lansko sezono, kar pa ne spreminja filozofije in ciljev, ki jim sledimo že vrsto let. Nekatere mlade talentirane igralke bodo letos dobile še večjo in pomembnejšo vlogo v ekipi, nekatere bomo skušali postopoma vključiti v proces dela članske ekipe. Morali bomo biti strpni, graditi iz tekme v tekmo in biti najboljši, ko bo to najbolj potrebno.«

Priložnost ki jim bo ponujena bodo zagotovo dobro izkoristile. Za enkrat  je to recept ki deluje. In  daje odlične rezultate.

Vane T. Costa

Vir in foto: žkkcc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno