Foto: ICH(arhiv iz prejšnjih let)
SlovenijaŠportTurizem

Zimski športi: “Rogla, kdaj bomo smučali pri vas?”

Vreme v začetku decembra smučiščem ni najbolj naklonjeno, zaradi previsokih temperatur in dežja imajo nekaj težav pri izdelovanju snega.

 Sprva  je bilo načrtovano da bo to bilo danes(9. december), pa kaže da temu ni tako, da se jim je prikradla kakšna tehnična malenkost( razlaga  je slaba vremenska napoved, kar sneg  za smučarske centre ne bi smel biti). Tako da je po optimistični varianti  možno, da bodo smučišče predvidoma odprli v ponedeljek. »Med 9. in 16. uro bodo obratovale štirisedežnica Planja, vlečnice Uniorček, Košuta in Jasa, povedo pristojni  v Uniturju ter dodajajo, da bodo do preklica veljale prilagojene cene dnevnih smučarskih vozovnic, 28 evrov bodo odšteli odrasle in 17 evrov otroci.

Foto: ICH(arhiv iz prejšnjih let)

Dokler ne bodo vse proge pripravljene oziroma bodo počakali, da bo polno zasedeno. O tem pa za enkrat ne kaže, da bo kmalu temu tako.

Tekaške proge bodo dnevno urejali od petka, 16. decembra. Sankališče Zlodejevo bo adrenalinskim navdušencem na razpolago od četrtka do nedelje med 11. in 16. uro, ko bodo šolske  počitnice  in med  prazniki  bo odprto vsak dan.

 Škoda je le da sedaj ko je sneg se ne izrabi, ko pa bo sezona na polno pa bodo tudi  »topovi » delali na polno. Sicer pa počakajmo in dočakajmo štart pa bo več snovi za predelati.

Vane T. Costa

Foto: Ich(arhiv)

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija