Dogodki in prireditveKulturaljudjeLokalnonaravaSlovenijazanimivoZdravje

Zdravje in dobro počutje: «Živite svoje sanje za čas svojega življenja«

Občina Sveta Ana je manjša podeželska občina na severu Osrednjih  Slovenskih goric. Večji del občine s svojim centrom leži vzhodno ob regionalni cesti Lenart – Trate – Avstrija.  Na gričevnatih slemenih v poldnevniški smeri se na nadmorski višini v razponu  od 240 m do 404 m in na  površini 37,2 km2 razprostira dvanajst vasi. Središče občine je v vasi Sv. Ana v Slov. goricah. Ima dobrih 2000 prebivalcev.

Občinsko poslopje v Sveti Ani v Slovenskih goricah

Kot radi rečejo domačini v Sveti Ani,   industrija tukaj  nima kaj iskati. Tukaj so ljudje pridni, delavni,  uspešni,  živijo sonaravno in se trudijo vsak na svoj način, da prispevajo za blagor tukajšnjih ljudi. Slišati je bilo  da v mnogočem se zgledujejo po sosedih Avstrijcih. Nič čudnega, skorajda normalno, vedoč da je od tod do meje 5-6 km zračne črte do njihovih, avstrijskih gričih in vasi ki so  zelo podobne tem našim tukaj.

In v tem  in s tem se ujema način  in razmišljanje zakoncev Kolarič, Danice in Jožeta, ki sta z lastnimi rokami, z neskončno ljubeznijo in trudom pridelala, zgradila in vzdržujeta lastni paradiž, Zeliščni vrt z eko pridelavo zelišč ter seveda s pomočjo svoji »sodelavk« čebel. Tukaj na tem prostoru, ob vsem delu in lastnega potu obkrožena s cvetlicami, zelišči, čebelami, čudovitem pogledu na okoliške griče »Živita svoje sanje«.

 

Danica Kolarič, polovica zgodbe sanj iz ki ju živita skupaj z možem Jožetom.

Neskončno ju veseli tudi to, da lahko svetu in okolici pokažejo, da nekaj  kar se  sprva zdi nemogoče, neverjetno, se zloži in postane in deluje kot vrt in užitek v katerem lahko ob delu sanjaš in do sanjaš ter živiš  svoje sanje. Trudita  se da čim več njunih  sanj pride do ušesa z pripovedjo, do rok in misli skozi izdelke, ki so naravni in so vse namenjene dobremu počutju in izboljšanju le tega.  To jima tudi zelo dobro uspeva.

Kaj reči?

V kolikor si želite doživeti del tega kar zakonca Kolarič živita, doživljata in preživljata in živita svoje sanje, obiščite Sveto Ano v Slovenskih goricah. Ko boste tam pa boste doživeli še marsikaj, del njune zgodbe, zgodbe kraja skozi čas, tudi današnji čas, na let prijazen in zadovoljiv  način.

Verjemite, pričakujte, obiščite in doživetje   zagotovo bo!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč