Črna kronikaLokalnoSlovenija

Žalski policisti zasegli več konoplje. Spet. Ali je to ciklični pojav, ki se pravilno dozira za objavo ali kako?

Žalski policisti so v zadnjih dneh opravili dve hišni preiskavi in zasegli več konoplje.

Pri 58-letnemu osumljencu z žalskega območja so našli dva prostora prirejena za gojenje konoplje,  z vso opremo in 85 rastlin konoplje. Prav tako so mu zasegli še dober kilogram že posušenih delcev konoplje.

Pri 38-letnemu osumljencu, prav tako z žalskega območja, so našli  in zasegli okoli kilogram in pol posušene konoplje,  digitalno tehtnico, vrečke za vakuumsko pakiranje ter druge pripomočke namenjene pakiranju in preprodaji konoplje.

Konoplja pripravljena za “dostavo”

Konoplja zasežena na Žalskem(foto PUC)

Glede na ponovljivost in gostost dogajanja in »odkritij«, se da ugotoviti da so »proizvajalci« vedno za korak ali dva pred preiskovalci. Kaj to pomeni, ali naprednost tehnologije proizvodnje in skrivanja le te ali pa okoren sistem in način iskanja, ugotavljanja in zbiranja potrebnih podatkov preden pride do konkretnega  dejanja zasega in ustavitve  neupravičene in škodljive proizvodnje  konoplje in drugih prepovedanih  snovi.

Oba bosta kazensko ovadena zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1.

Vane T. Costa

Foto: PUC

Mogoče vam bo všeč