Dogodki in prireditveLokalnoZdravje

Za otroke in mladino: »Ob Koprivnici uradno predali namenu obnovljene športne površine in otroško igrišče«

 Včeraj,  ob Koprivnici, so   predali namenu  obnovljene športne površine in otroško igrišče, ki so za KS Ostrožno lepa pridobitev. Otrokom, pa tudi ostalim krajanom, so tako  zagotovljeni  odlični pogoji  za igro, rekreacijo, druženje in tudi za sklepanje novih prijateljstev.

 »Športne aktivnosti so nujno potrebne za zdrav razvoj otrok. Po napornem šolskem urniku se otroci morajo sprostiti, razvedriti in si nabrati novih moči. Enako velja seveda tudi za starejše. Šport krepi dušo in telo, zato je prav, da krajani izkoristite dobro razvito športno infrastrukturo in poskrbite za svoje zdravje«, je na slovesnem odprtju dejala podžupanja Breda Arnšek.

Obnova športnih površin in otroškega igrišča je stala okoli 55.000 evrov. Obnovili so obstoječe košarkarsko igrišče, postavljena so  nova otroška igrala in elemente za vadbo na prostem, prav tako mizo za namizni tenis,  in seveda uredili travno površino za igre z žogo, postavili zaščitno mrežo, dostopne poti, in zasadili 13 javorjev. Dela je izvedlo javno podjetje Zelenice, ki tudi sicer vzorno skrbi, da so zelene površine lepo urejene. Podjetje Zelenice izvaja tudi redni tedenski pregled vseh javnih otroških in športnih igrišč, ki se nahajajo na 41-ih lokacijah v Mestni občini Celje.

Da bi imeli otroci, mladostniki in ostali občani varne in kakovostne pogoje za športne dejavnosti, pa Mestna občina Celje vsako leto izvaja tudi obnovitvena dela na športnih igriščih, ki se nahajajo znotraj stanovanjskih naselij. Gre predvsem za obnovo golov za mali nogomet, postavitev zaščitnih igraj, obnovo dotrajanih asfaltnih površin in namestitev novih košev za košarko. Športna oprema z leti dotraja, žal pa se še vedno dogaja, da jo poškodujejo vandali. Letos so v občinskem proračunu za obnovitvena dela na športnih igriščih namenili 78.000,00 evrov. V MČ Savinja so prav tako  namestili nove koše za košarko, v MČ Lava so na že obstoječem igrišču odstranili dotrajana igrala in postavili nova, ter uredili novo igrišče ob Koprivnici, kar je bila dolgoletna želja KS Ostrožno.

Z eno besedo Mestna občina poskrbi da otroci in  vsi tisti ki želijo koristiti to infrastrukturo imajo pogoje  za njeno rabo, pravzaprav kje to snovni namen .

Svečanega odprtja se je med drugimi udeležilo tudi vodstvo Mestne občine Celje. Spremljevalni program so pripravili Celjski mladinski center in otroci ter vzgojiteljice iz Vrtca Zarja.

Vane T. Costa

Foto MOC

Mogoče vam bo všeč