Posnetek iz zraka Letalske enote policije
črna kronikaLokalnoNotranje zadeveprometSlovenijaZdravje

Za nekajkrat preseženo število klicev na PU Celje: »OKC PU Celje včeraj 900 klicev. Več objektov Policije pod vodo«

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so samo včeraj prejeli več kot 900 klicev. Danes v prvi polovici dne več kot 300, kar pomeni, da so bile ves čas na terenu vse razpoložljive patrulje.

Policisti so pomagali pri evakuacijah in reševanju ljudi iz ogroženih območij, urejali promet,  skrbeli  za pravočasno zavarovanje poškodovanih delov vozišč in mostov, zapirali nevarne odseke cest, pomagali občanom ujetim na neprevoznih delih vozišč. Vse razpoložljive policijske patrulje so bile ves čas  tesno vpete v dogajanje. Noč in dan.

Poplavljen policijski objekt

Poplave niso prizanesle tudi objektom kjer imajo službene prostore.  Dva  njihova  objekta je zalila voda in sicer prostore policijskih  postaj Laško in Dravograd.

Z aktivnostmi  policisti nadaljujejo  tudi tekom današnjega dne.  Območji, ki ga  pokriva Policijska postaja Mozirje je še vedno dobesedno odrezano od sveta, prav tako dobršen del Koroške in tudi Laško.

 

Fotografije iz zraka, ki  so jih  posneli iz Letalske enote o dogajanju na Mozirskem,  fotografije koroških policistov o razdejanju, ki so ga povzročile poplave in plazovi, povedo več kot vse besede.

 

Neumnost svetovnih razsežnosti(zaslonski izrez)

 

 

Ob vsem trudu policistov, gasilcev, pripadnikov Civilne zaščite, redarjev in drugih služb za reševanje, pa boli dejstvo, da se še vedno najdejo posamezniki, ki ne spoštujejo navodil intervencijskih služb, oznak o zaprtju cest in mostov. Včeraj so nam  ogorčeni občani poslali posnetek dveh  neodgovornih moških, ki sta se v  Celju, v podvoz zalit z vodo, na cesti, ki je že bila zaprta za promet, zapeljala s štirikolesnikom in padla.

Tukaj velja dodati da bosta ta dva »avanturista« zelo verjetno in zelo dobro »vnovčila« svoje filmsko početje tako da bosta deležna postopka,  ki jih bo stale lepe vsoto denarja in morda še zapor kot  »češnja« na torti lasne in nevarne lahkomiselnosti.

Laško-trgovski center

Še naprej veljajo opozorila, da se ljudje naj ne zadržujejo na območjih, kjer je zadrževanje še vedno prepovedano, naj spremljajo prometno dogajanje in obvestila o zaporah cest.  Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila policistov in drugih intervencijskih služb.

Plazenje na Koroškem

Zaenkrat  le zahvala za požrtvovalnost   in pripravljenost biti na razpolago v teh nevarnih okoliščinah v katerih nemalokrat izpostavljajo lastna življenja.

Vane T. Costa

Vir in foto: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč