V Celju za kulturni praznik tudi na drsališče foto-ZPO
KulturaLokalnoSlovenija

Za kulturni praznik v Celju tudi na led in v zimski bazen. Pa tudi na Stari grad in v Pokrajinski muzej Celje. France bi bil zagotovo vesel.

V začetku prihodnjega tedna, v dneh ob kulturnem prazniku, v ponedeljek, 7. februarja in v torek 8. februarja, bodo ljubitelji rekreativnega drsanja imeli še dodatno možnost za vadbo v ledeni dvorani v mestnem parku. V družbi ZPO Celje bodo oba dneva, ko tudi ne bo pouka v šolah, omogočili rekreacijsko drsanje, dopoldan med 10. in 12. uro

Glede na to, kako priljubljeno je rekreacijsko drsanje v našem mestu, verjamemo, da bodo mnogi izkoristili možnost, da del prostih dni preživijo na ledeni ploskvi.

Iz družbe ZPO Celje, ki upravlja tudi z zimskim bazenom na Golovcu, so še sporočili, da bo v torek 8. februarja rekreacijsko plavanje omogočeno po prazničnem urniku, med 15. in 20. uro.

 

Obišite Pokrajinski muzej Celje:
foto DePeritorio

Na Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, ki ga obeležujemo 8. februarja, bodo prav tako tudi  Stari grad Celje, Center sodobnih umetnosti, Pokrajinski muzej Celje in Muzej novejše zgodovine Celje obiskovalcem ponudili prost vstop. Zavod Celeia Celje bo z umetnikoma Lidijo Špiljak in Nikom Jarhom predstavil razstavo Pristneži v izložbenih oknih / vitrinah starega mestnega jedra Celja.

 

Obiskovalci bodo lahko Stari grad Celje brez plačila vstopnine obiskali med 9. in 17. uro, zadnji vstop je ob 16.30. Center sodobnih umetnosti bo na Prešernov dan odprt med 11. in 18. uro, v razstaviščih Galerije sodobne umetnosti, Likovnega salona in Galerije Račka pa si je do 17. aprila mogoče ogledati razstavo v sklopu Festivala Račka.

 

MNZC bo ob slovenskem kulturnem prazniku odprt med 9. in 17. uro, Fotoateljeje in galerija Pelikan, ki sodi pod okrilje omenjenega muzeja, pa med 9. in 13. uro.

 

Pokrajinski muzej Celje bo v svoje razstavne prostore sprejemal obiskovalce med 10. in 16. uro. Na ta dan bodo odprli tudi novo občasno medinstitucionalno razstavo Ženske zgodbe.

 

In še česa. Le zaželeti si je treba teh naših kulturnih, zogodovinskih in umetniških dobrin. V Celju je vedno polno raznovrstnih vsebin ob praznika in tudi sicer. Za vse, za staro , manj staro in mlado!

Pripravil: Vane T. Costa

Pripravil: Vane T. Costa

Vir: Zavod Celeia&MOC

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Kultura